Detinguda en Alacant per obligar a menors a robar i a prostituir-se a canvi de droga

Les xiques eren adolescents acollides en centres
La Policia ha trobat pastilles d'èxtasi i 'popper' en casa de la detinguda | DEA

Agents de la Policia Nacional han detingut en Alacant a una dona acusada de donar drogues a xiquetes menors d'edat, acollides en centres, a canvi de què l'ajudaren a vendre-les. A l'acusada, se li atribuïx un delicte de prostitució de menors, ja que, pel que pareix, obligava a les xiquetes a prostituir-se i a robar als clients.

La investigació la iniciaren agents del Grup Segon de la Unitat de Família i Dona (UFAM) de la Brigada Provincial de Policia Judicial d'Alacant, després de tindre coneixement de què una menor, de 16 anys, no havia tornat al seu centre d'acolliment.

Els agents van desplegar un dispositiu per a localitzar-la i, davant la pressió policial, va ser la menor la que es va presentar en un Centre Social d'Alacant i va explicar el que li havia passat, ha informat este dijous la Comissaria provincial.

Agents de la UFAM es van fer càrrec de la menor i li van prendre declaració. La víctima va relatar com durant el temps que havia estat desapareguda, presumptament, va estar en casa d'una xica que l'havia acollit i que li havia facilitat drogues, com marihuana i èxtasi, a canvi de què l'ajudara a vendre més substàncies.

Les obligava a robar i a prostituir-se per a pagar les drogues

A més, per a pagar la droga, presumptament, la menor era obligada a robar roba i altres objectes i accessoris en tendes de la ciutat. La menor, en el seu relat, també va posar de manifest que la dona, presumptament, va intentar que es prostituïra, encara que la xiqueta no ho va consentir.

Els policies, en el curs de la investigació van localitzar a una víctima més, una altra menor de 16 anys i també fugida d'un Centre d'Acolliment valencià. En este cas, presumptament, sí havia arribat a ser prostituïda per la investigada. Segons les investigacions dels agents, el modus operandi era el mateix: li subministrava droga i, per a pagar-la, era obligada a prostituir-se en Benidorm.

Una espanyola de 19 anys

La detinguda, de nacionalitat espanyola i 19 anys, era qui buscava els clients i, a voltes, era ella mateixa qui oferia els servicis sexuals. En estos casos, utilitzava a les menors per a que accediren a la casa a on es trobava i robareb quants objectes de valor pogueren. Quan les menors exercien la prostitució, ella robava.

Els agents de la UFAM, després de diferents gestions, van conseguir identificar a la denunciada i van establir un dispositiu policial que va permetre donar amb el seu parador i conduir a la seua detenció. La detinguda va ser posada a la disposició del Jutjat d'Instrucció de Guàrdia d'Alacant.

Una volta detinguda, es va fer un registre en la casa a on, presumptament, havien estat amagades les menors durant la seua fugida i es van localitzar uns 3.000 euros en metàl·lic i xicotetes quantitats de droga, principalment pastilles d'èxtasis i pots que contenien una substància coneguda com 'popper'.

També pots llegir...

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

"Ferida greu en caure damunt d'un home des d'un quint pis en València" "Urgent: Un xiquet, d'11 anys, ferit en caure-li un vidre damunt en ple carrer de Nules"