Detingut per estafar 700.000 euros en una societat dedicada a ajudar als animals en Paterna

Junt a ell, pareix que haurien col·laborat altres dos persones
Ha estafat més de 700.000 euros | Agències

Agents de la Policia Nacional han detingut en Paterna, en l'Horta (València), a l'administrador d'una societat dedicada a recaptar donacions per a curar animals per, presumptament, estafar a les persones solidàries que aportaven les ajudes econòmiques. Junt a ell col·laboraven altres dos persones més.

Els agents calculen que durant els dos últims anys, els investigats han pogut recaptar la quantitat de 700.000 euros, usant únicament entre el 10-15% per a atendre animals mentres que la resta anava destinat a mantindre el seu alt nivell de vida.

La investigació es va iniciar en gener de 2018 i, després de diferents gestions, els agents van determinar que l'arrestat usava un perfil d'una coneguda xarxa social per a publicar informació relativa a animals lesionats o moribunds i per a sol·licitar donacions per a la seua cura i manteniment. 

Afirmaven ser una associació sense ànim de lucre

Després de diferents investigacions, els agents van iniciar una investigació econòmica i fiscal en relació a les societats que administraven i, segons s'ha pogut determinar, les quantitats declarades pels investigats no es corresponien amb l'alt nivell de vida que mantenien. 

A demés, presumptament es lucraven de l'activitat feta per l'associació havent sigut declarada prèviament com una associació sense ànim de lucre. Finalment, a causa de les investigacions, els agents van fer tres registres en les cases de les persones investigades en Paterna i van detindre al principal acusat per un delicte d'estafa.

Junt a ell hi havia altres dos persones que han pogut col·laborar amb l'arrestat, pel que es troben en qualitat d'investigats. S'ha intervingut material informàtic pendent d'anàlisi.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Greu ferida en ser atropellada en Alaquàs" "Ferit en eixir-se'n de la carretera amb el camió en Alacant"