Huit detinguts en diferents operacions contra el tràfic de drogues en la campanya de Nadal d'Alacant

Han confiscat 21 quilos de marihuana i 3.500 euros en efectiu
Els detinguts usaven dos cotxes | Europa Press

Agents de la Policia Nacional ha detingut a un total de huit persones en les diferents operacions contra el tràfic de drogues fetes durant el dispositiu especial de la campanya de Nadal. En concret, en una de les operacions, els policies han interceptat dos cotxes d'alta gamma usats com a llançadora per a introduir droga i han confiscat 21 quilos de marihuana i 3.500 euros en efectiu.

Amb motiu del desenvolupament del dispositiu especial policial per a disfrutar d'un nadal segur, els agents han intensificat el control de la distribució, venda i consum de substàncies estupefaents en estes dates, ha informat la Policia Nacional en un comunicat.

D'esta forma, la Comissària Provincial d'Alacant ha coordinat diferents actuacions per a combatre el tràfic d'estupefaents amb la finalitat d'evitar l'entrada de drogues en la ciutat i previndre el consum entre els jóvens.

En esta operació, els agents han detingut a huit persones per tràfic de drogues i pertinença a grup criminal i han confiscat 21 quilos de marihuana, 290 grams de cocaïna, 33 grams de Speed, 49 grams de marihuana, sis grams d'haixix, quatre balances de precisió, 4.100 euros en efectiu, dos cotxes d'alta gamma usats per a introduir droga, la documentació i efectes relacionats amb el tràfic de drogues.

Agents de la Brigada Provincial de Policia Judicial, del Grup de Delinqüència Violenta, després d'investigacions i intervencions telefòniques, van establir un dispositiu policial per a la localització i detenció d'un grup criminal dedicat a la instrucció de drogues la ciutat d'Alacant.

Per a introduir la droga, els detinguts usaven dos cotxes. Un d'ells actuava amb la finalitat de poder avisar-se entre si en cas d'observar controls policials en les carreteres, per a amagar la mercaderia en llocs ocults dels cotxes.

Descobriren a un membre de la banda

Els agents, després de detectar que un membre de la banda anava a fer un transport des d'Almeria a l'efecte de proveir-se una important quantitat de marihuana, van practicar seguiments tant a este com a la resta de la banda, que els seus integrants pretenien ajudar a entrar droga amb cotxes.

Donat la perillositat per l'alta velocitat a la qual circulava, els agents van haver de tallar completament el trànsit de l'autovia de l'entrada a la ciutat, amb la col·laboració d'Unitats de Seguretat Ciutadana, per a preservar la seguretat de la resta d'usuaris de la via.

Finalment, un dels cotxes va ser interceptat. En este moment, portava ocult dins un total de 21 quilos de marihuana en envasaments en grans bolses de plàstic i 3.500 euros en efectiu. Posteriorment, els agents van localitzar el segon cotxe, que actuava com a llançadora després d'una persecució en la localitat de Berja (Almeria).

L'operació va culminar amb la detenció dels cinc membres de l'organització criminal, tots ells amb edats compreses entre els 45 i els 59 anys d'edat. Els detinguts van ser posats a la disposició del Jutjat d'Instrucció de Guàrdia de la mateixa localitat.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Greu incendi en uns trasters en Elx" "Més de 10 robatoris en bugaderies de València"