L'exmarit de Mónica Oltra, condemnat a cinc anys de presó per abusar sexualment d'una menor tutelada

L'home treballava en un centre de menors

L'exmarit de Mónica Oltra, condemnat a 5 anys de presó per abusar d'una menor | Cedida

ACTUALITZAT 02/12/2019 a les 11.07 hores. L'exmarit de Mónica Oltra ha sigut condemnat este matí de dilluns a cinc anys de presó per abusar sexualment d'una menor tutelada, en el centre a on treballava com a educador.

L'exmarit de Mónica Oltra, acusat de presumptes abusos sexuals a una menor

Este matí de dijous, en la Ciutat de la Justícia de València, s'ha celebrat el juí de l'exmarit de l'actual vicepresidenta i Consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra. L'acusat està sent jutjat per un presumpte delicte continuat d'abusos sexuals a una menor.

L'acusat, que treballava en un centre de menors com a educador, hauria abusat d'una interna de 14 anys mentres prestava els seus servicis en el torn de nit. L'exmarit de la vicepresidenta de la Generalitat ha negat els fets i només ha admés que li va fer massatges en el cap «per a que es relaxara» i es poguera dormir. La víctima, que ha declarat darrere d'un paraven, ha explicat que els abusos es van produir unes 10 voltes i que no va fer res per a evitar-los perquè es va quedar en «estat de xoc».

Els fets s'haurien produit entre finals de 2016 i gener de 2017, quan l'acusat era l'encarregat del torn de nit en el centre de menors. Ha explicat que portava 10 anys treballant en la instal·lació i que tenia una bona relació amb la víctima. A més, ha assegurat que la menor, moltes voltes, era castigada a anar-se'n a dormir a una habitació individual del centre per mal comportament i ell la supervisava.

«No m'imaginava que poguera fer açò en la vida»

La menor, per part seua, ha ratificat la «bona» relació que sempre ha mantingut amb l'acusat, a qui «li contava moltes coses» sobre la seua vida i li demanava consells. Ha indicat que a voltes li castigaven a dormir en l'habitació individual i que va estar allí un any o dos. L'acusat, ha assegurat la menor, anava per les nits i abusava d'ella, l'acariciava pensant que dormia i, a més, li agafava la mà i l'utilitzava per a masturbar-se. 

«Per a mi, era una bona persona i no m'imaginava que poguera fer açò en la vida», ha asseverat. La víctima ha afirmat que, al principi, no volia explicar-ho perquè no pensava que li anaren a creure i per por. Qui va donar la veu d'alarma va ser una treballadora social que coneix a la víctima des dels 7 anys i que s'encarregava de donar-li els diners de son pare, que estava en la presó. 

La Fiscalia demana cinc anys de presó i una indemnització per a la víctima de 6.000 euros, més els interessos legals. Per part seua, la defensa demana l'absolució en al·legar que no va haver-hi delicte. A més, es tracta de la quarta volta que s'intenta celebrar esta vista, ja que s'ha hagut de suspendre fins a tres ocasions anteriors davant l'absència de la víctima. 

Dos informes i un atestat

L'Institut de Medicina Legal (IML) assenyala, en un informe, que els fets narrats per la interna són creïbles. Esta versió explica que es tracta d'una xica «institucionalitzada» per vindre d'una família desestructurada i mostrar desconfiança, inseguretat, tindre un caràcter fort i una personalitat sense acabar de formar-se.

D'altra banda, la responsable de la secció de Menors de la Direcció d'Igualtat, a la que li van demanar que avaluara els abusos, ha indicat que durant els 45 minuts que van estar parlant, en cap moment li va comentar res d'abusosAgents de la Policia han indicat que ells van atendre a una amiga seua com a víctima dels abusos.

També pots llegir...

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

"Mor un xiquet de 5 dies per un nou brot de listèria" "Un pare deixa tancades a les seues filles durant 3 dies en una oficina d'Elx"