Un dels fugitius més buscats en el Regne Unit detingut en Orihuela

El detingut està acusat de més de 5 delictes
Un dels fugitius més buscats del Regne Unit | Pixabay

La Guàrdia Civil ha detingut en Orihuela, en el Baix Segura (Alacant), a un dels fugitius més buscats del Regne Unit. Les autoritats britàniques li atribuïxen els delictes de segrest, xantatge, tinença il·lícita d'armes i lesions. En Espanya ha sigut detingut com a presumpte autor d'un delicte contra la salut pública, un delicte contra la seguretat viària per conducció temerària i un delicte de danys.

La Guàrdia Civil, a causa d'una operació relacionada amb el tràfic de drogues en Torrevieja, en la mateixa comarca, ha conseguit capturar a un fugitiu de la justícia britànica, extremadament perillós i violent, que va fugir del seu país per a amagar-se en la Costa Blanca. 

La investigació va començar el passat estiu, quan es va detectar una entrada de drogues en una zona d'oci de la localitat. Els agents van anar a donar l'alt als ocupants d'un cotxe, que estaven relacionats amb la investigació, però van emprendre una fugida a gran velocitat, que va durar diferents quilòmetres. En el trajecte, a demés d'intentar envestir el cotxe policial, van posar en perill la vida de més d'una persona, que es trobava passejant pels carrers del municipi.

Va intentar canviar de casa

La persecució va acabar quan el fugitiu va xocar contra un arbre, després de conduir per l'interior d'un parc infantil. A pesar del colp, el conductor va conseguir escapar, mentres que l'atre passatger va ser detingut immediatament. 

Des d'eixe moment, el treball de la Guàrdia Civil es va centrar en identificar al xic que havia escapat, per al que van comptar amb els informes remesos per les autoritats del Regne Unit. En ells explicaven que la persona a la que buscaven era perillosa i violenta, a demés de ser un dels fugitius més buscats del seu país. Amb tota la informació obtinguda, es van centrar en vigilàncies i seguiments de persones que pogueren tindre alguna relació amb ell, fins que van trobar el seu amagatall en una de les múltiples urbanitzacions d'Orihuela Costa.

Abans que canviara novament de casa, es va desplegar un ampli dispositiu enfocat cap a la seua detenció a la que, arribat el moment, va posar gran resistència intentant escapar en el seu cotxe. En vore que no conseguia fugir dels agents, va tirar mà d'un pot d'esprai de pebre per a ruixar i neutralitzar als agents.

Finalment, es va conseguir reduir i detindre a este britànic de 36 anys, com a presumpte autor, en Espanya, d'un delicte contra la salut pública, un delicte contra la seguretat viària per conducció temerària i un delicte de danys. El Jutjat d'Instrucció núm. 2 dels de Torrevieja, ha decretat este diumenge el seu ingrés a la presó, mentres que de la seua extradició es farà càrrec el Jutjat de Central d'Instrucció núm. 5 de l'Audiència Nacional.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

"Rescaten a un menor en caure mentres escalava en Montesa" "Un mort i un ferit en un greu accident de trànsit en Oliva"