Nelea S., la jove de Vinaròs assassinada i soterrada en un descampat

Dos dies abans de la desaparició de la jove, ella i la seua parella (i presumpte assassí) van tindre una forta discussió en una discoteca.
Leer en español
Imatge de la detenció del nóvio de la jove assassinada | EFE

 

Dissabte de nit era trobat en un descampat a Ulldecona (Tarragona) el cos sense vida de Nelea S., la jove moldava de 26 anys que portava desapareguda des del 17 de febrer a Vinaròs, al Baix Maestrat.

 

El cadàver de Nelea S. va ser trobat amb signes de violència, soterrat i esquarterat, després que la seua parella, presumpte autor dels fets, confessara el crim després de ser detingut divendres, junt amb altres dos persones.

 

Una forta discussió al mes de febrer

El dia 15 de febrer, dos dies abans de la data de la seua desaparició, sembla que Nelea i la seua parella i presumpte assassí, de 22 anys i origen romanés, van tindre una forta discussió en una discoteca de Vinaròs. La parella feia un temps que vivia junta en un domicili d'aquesta localitat del Baix Maestrat.

 

Segons apuntava el mitjà El Confidencial, l'enfrontament del nóvio amb la xica va ser per la vestimenta curta que ella portava. Segons aquesta informació, el nóvio li va dir a la jove que es canviara de roba, i ella va pujar a casa de nou, per a baixar amb un xandal posat. Açò, segons El Confidencial, hauria sigut entés com una humiliació per al seu company sentimental.

 

Dos dies després de la forta discussió, en la qual s'hauria produït, segons sembla, l'assassinat, la jove va desaparéixer. Tot i això, el nóvio, actualment ja en presó, no va denunciar la situació fins al 7 de març, en la caserna de la Guàrdia Civil de Vinaròs. Mentrestant, una amiga de la jove, que havia presenciat l'enfrontament del dia 15 de febrer, havia fet una crida a través de les xarxes socials per a buscar a Nelea.

 

Desapareguda en estranyes circumstàncies

La desaparició en estranyes circumstàncies de la xica va dur a la Guàrdia Civil a obrir una investigació, que va comptar amb diverses línies d'actuació. Tot i això, sí que hi havia una idea clara, i és que la jove no havia desaparegut de forma voluntària.

 

En aquest context, el nóvio de Nelea es convertia en una persona central dins de la investigació. Des del principi es pensava que el jove romanés tenia algun tipus d'implicació en la desaparició.

 

Agents de criminalística i del servei cinològic de la Guàrdia Civil van dur a terme registres i inspeccions en el domicili de Vinaròs que compartia la parella, així com a Ulldecona, on l'acusat estava vivint amb la família, que té allí residència, des del dia de la desaparició de Nelea. També es van dur a terme inspeccions en vehicles.

 

Diversos detinguts pels fets

Finalment, amb les diverses dades recavades pels investigadors, es va procedir a la detenció de la parella de la jove, així com altres dos persones, tots ells d'origen romanés, per la seua presumpta implicació en els fets. Les detencions van tindre lloc a les províncies de Tarragona i de Castelló, on s'havien fet els registres.

 

Els agents, després de l'interrogatori a l'acusat, van acabar aconseguint la seua confessió, que els va permetre arribar fins al descampat on el cos de Nerea estava soterrat, esquarterat.

 

Aquest dilluns de matí, la parella de la jove assassinada passava a disposició judicial, a l'igual que les altres dos persones arrestades. El jutjat de Primera Instància i Instrucció número 4 de Vinaròs decretava per al nóvio l'ingrés en presó provisional sense fiança, mentre que els altres dos detinguts quedaven en llibertat provisional.

 

Així mateix, aquest dimarts es coneixia la detenció dels pares del presumpte assassí. Aquests han sigut detinguts per a poder investigar la seua implicació en els fets.

 

Assassinada a Vinaròs

Segons s'apuntava des del diari ABC, les sospites dels investigadors serien que l'assassinat de la jove de 26 anys hauria tingut lloc a Vinaròs, i posteriorment s'hauria procedit al trasllat del cos fins a Ulldecona, on el cadàver hauria sigut soterrat al descampat.

 

En aquest context, des de la Guàrdia Civil no es descartaven més detencions en el transcurs de la investigació, relacionades amb una possible col·laboració amb el presumpte autor dels fets a l'hora de traslladar o soterrar el cos.

 

No existien denúncies prèvies

Des de la Guàrdia Civil també s'assenyalava que no existien denúncies prèvies per violència de gènere per part de la jove, ni antecedents policials d'aquest tipus en el cas de l'acusat.

 

Les investigacions del cas estan dirigides pel Jutjat d'Instrucció i Violència de Gènere número 4 de Vinaròs.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

Comentaris