La policia adverteix sobre l'estafa de la multa del radar de la DGT

Es recomana no descarregar la imatge ni l'arxiu del comunicat que inclou una foto del seu vehicle captada per un radar
Imatge de l'arxiu de la Policia Nacional. | Policia Nacional

 

La Policia, concretament la local de Granada, ha publicat a través del seu perfil de Twitter un avís sobre una campanya de correus electrònics falsos que estan circulant per les xarxes socials. Aquesta vegada, la policia fa referència a una suposada imatge del teu vehicle captada per un dels dispositius instal·lats en les carreteres espanyoles.

El missatge que publiquen és realment clar, ja que pregunten si «Reps un correu d'una multa de radar amb una suposada foto del teu vehicle per a ampliar?», al que responen: «STOP és #Pishing».

  

  

  

  

Per açò mateix, no deus descarregar cap imatge o arxiu de correu electrònic que puga resultar sospitós. «Reps un correu d'una multa de radar amb una suposada foto del teu vehicle per a ampliar? Stop, és pishing», recalquen des del perfil de la Policia Local de Granada.

Cal destacar que la Policia Nacional, per la seua banda, també ha alertat de l'última estafa vinculada a Carrefour, Mercadona, Primark i Zara.

Molts atacs en contra de l'administració  

Cal destacar que actualment la cibercriminalitat  a Espanya s'ha disparat notablement. Les forces de seguretat han detectat 66.585 delictes informàtics l'any 2016, segons les dades que arreplega el propi Ministeri de l'Interior. Aquesta xifra implica un alça del 57% respecte a 2013, quan es van detectar un total de 42.401.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"MOLT TRIST: Mor un home en un tràgic incendi a la Comunitat" "MOLT FORT: Condemnen de mort a un valencià a Malàisia"