La Policia Local recapta informació sobre l'expulsió d'un jove amb autisme de l'EMT

La família del xic ha denunciat els fets en la Policia Nacional
El conductor el va expulsar de l'autobús | EMT València

La Policia Local de València està recaptant informació sobre l'expulsió d'un xic de 34 anys amb autisme i una discapacitat intel·lectual del 67% d'un autobús de l'EMT. Ho ha explicat el regidor de Protecció Ciutadana a l'Ajuntament de València, Aarón Cano, en una roda de premsa, en ser preguntat per les novetats entorn d'esta expulsió.

Sobre este tema, l'edil ha recordat que la família del jove va denunciar els fets davant de la Policia Nacional encara que, no obstant això, des del seu departament s'està recaptant tota la informació, «des de tots els angles, per a conéixer en profunditat» què és el que va passar. «És un tema que ens preocupa», ha asseverat.

Este cas va ser denunciat per la Plataforma de Defensa TEA, qui va posar de manifest que es va expulsar al jove de l'autobús perquè els gestos que feia, moviments repetitius i sons que emet de manera involuntària, molestaven a un dels passatgers.

En concret, els fets van passar el passat dia 14 de març quan a algun passatger el va molestar els moviments que feia Eduardo, un jove amb autisme de 34 anys, i es va queixar al conductor. El xofer va manar callar a Eduardo i li va amenaçar amb expulsar-lo de l'autobús, segons va manifestar la plataforma. Als pocs minuts --sempre segons la mateixa versió de la plataforma-- es van presentar dos agents de la Policia Local a petició del conductor i el van obligar a baixar de l'autobús i, una volta al carrer, els agents el van escorcollar i el van interrogar per a després «deixar-lo a la seua sort en un lloc desconegut».

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Pillen a 37 persones introduint bitllets falsos de 500 euros en València i Alacant" "Cauen dos bandes criminals que traficaven droga en localitats valencianes"