El vídeo viral d'una dona multada en Vinaròs per no dur mascareta: «Habeas corpus, ja»

La gravació ha provocat milers de reaccions en Twitter
El vídeo s'ha fet molt viral en les últimes hores | València Diari

En les últimes hores, s'ha fet viral un vídeo en el que apareix un agent de la Policia Local de Vinaròs, en la comarca del Baix Maestrat (Castelló), sancionant a una dona per no dur la mascareta, obligatòria en el territori valencià des del passat 18 de juliol.

La dona, que grava el vídeo, assegura que té un document que la justifica com una persona exempta de dur mascareta —hauria de ser menor de sis anys, patir alguna malaltia o dificultat respiratòria que poguera vore's agreujada per l'ús de mascareta o una persona que, per la seua situació de discapacitat o dependència, no disposara d'autonomia per a llevar-se la mascareta—.

A pesar d'això, el policia li repetix que en el document no apareix cap nom ni cap document d'identificació, només una firma —la de la mateixa denunciada— que no és la mateixa que apareix en el seu DNI, a demés, caducat. Per esta raó, l'agent assegura que li pot denunciar i que l'acompanye a les dependències policials per a identificar-la.

Davant d'açò, la dona li exigix «habeas corpus ja» —un procés judicial que protegix als ciutadans contra les detencions fetes per una autoritat, agent, funcionari públic o particular, sense que s'incórrega en els supòsits legals necessaris— i li diu «porte'm davant del jutge». Al que l'agent li respon: «Vosté ha vist moltes pel·lícules».

El vídeo ha rebut més de 1.000 comentaris, més de 10.000 retuits i més de 20.000 'm'agrada'. Molts dels comentaris denuncien com se les ingenia la gent per a evitar dur mascareta, ja que es tracta d'un document firmat només per, segons diu la denunciada, ella mateixa i que li ha fet un advocat.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Vídeo: Rescaten a un xiquet de 2 anys en caure des d'un quint pis" "El vídeo viral d'Ester Expósito per a conscienciar sobre l'ús de la mascareta"