Detinguda una dona que es va fer passar per la parella del comprador d’una casa per a posar-la al seu nom

ALACANT, 19 (EUROPA PRESS)

La Policia Nacional ha detingut a una dona que presumptament es va oferir per a fer d’intermediària entre el comprador d’un habitatge i la immobiliària amb la finalitat de posar-la al seu nom, aprofitant que la víctima residia fora d’Espanya, a qui va amenaçar amb denunciar per violència de gènere si denunciava l’ocorregut, a pesar que mai havien tingut cap relació sentimental, segons ha informat Prefectura en un comunicat.

L’origen dels fets es remunta a l’any 2023, quan la inquilina d’un habitatge que tenia la víctima a la ciutat de València es va negar a pagar-li el lloguer amb diverses excuses.

En vista d’això, l’arrendador, com estava interessat a vendre l’habitatge i adquirir una casa a Alacant, va proposar a la seua inquilina que cercara un habitatge econòmic en esta ciutat per a comprar-la i que fóra més barata que la de València, oferint-li la possibilitat que s’anara a viure a este nou habitatge i desocupara la de València, baixant-li el preu del lloguer perquè poguera fer front al pagament.

La inquilina va acceptar l’oferta del seu propietari i va localitzar un immoble situat a Alacant, el qual va ser del grat del comprador, i va iniciar els tràmits de compra-venda amb la immobiliària.

La inquilina es va oferir a fer d’intermediària atès que el comprador, de nacionalitat algeriana, residia fora d’Espanya i, a més, no coneixia l’idioma castellà. Segons sembla, la víctima i la seua inquilina es van personar en la immobiliària, on la dona va portar el pes de la negociació en tot moment, arribant a manifestar fins i tot que tots dos eren parella i que l’habitatge la compraven per a viure junts. El comprador ignorava estes afirmacions a causa de la seua barrera idiomàtica.

Dies després, van anar novament a les oficines de la immobiliària i tots dos van formalitzar la reserva, en la qual figurava la inquilina com a titular de la mateixa, alguna cosa que ‘a priori’ no li va resultar estrany al comprador.

Seguidament, la inquilina va aprofitar que el seu propietari es va marxar al seu país per a personar-se una altra vegada en la immobiliària i sol·licitar les claus de l’habitatge reservat amb l’excusa d’anar fent la mudança.

Posteriorment, sobre el mes de maig, la immobiliària va rebre la transferència que va fer el comprador des del seu país pel total de la compra-venda, es van iniciar els tràmits notarials i la inquilina va aconseguir figurar com a compradora única de l’immoble en l’escriptura pública d’adquisició.

Quan la víctima va ser coneixedor de la malifeta i que havia sigut víctima d’una estafa, va manifestar a la seua inquilina la intenció de denunciar l’ocorregut, si ben ella li va dir que li demandaria per un delicte de violència de gènere. Li va amenaçar amb que este tipus de delictes a Espanya estaven molt penats, fet que va arribar fins i tot a materialitzar.

Finalment, la víctima va decidir denunciar els fets, dels quals es va fer càrrec els agents de Policia Judicial de la Comissaria Provincial d’Alacant, els qui van aconseguir detenir a la investigada com a presumpta autora dels delictes d’estafa i coaccions, qui ja tenia antecedents previs relacionats amb fets de similars característiques, fins i tot algun d’ells relacionat amb la usurpació de béns immobles.

Després de la detenció de la presumpta autora dels fets, una dona de nacionalitat algeriana i de 26 anys, la causa va ser posada a la disposició dels jutjats d’instrucció de la mateixa localitat on va ser arrestada.

ÚLTIMES NOTÍCIES