La pel·lícula valenciana ‘Les vacances de Mara’ porta als cines una història d’amistat amb secrets inconfesables

VALÈNCIA, 19 (EUROPA PRESS)

La pel·lícula valenciana ‘Les vacances de Mara’, òpera primera de la directora castellonenca Elena Escura, arribarà als cines a partir del pròxim 27 de setembre per a oferir “una història d’amistat que reserva secrets inconfesables”.

Es tracta d’una producció de Giovanna Ribes-Tarannà Films que va ser triada per a clausurar l’última de Mostra de València i guardonada amb el Premi Berlanga de l’Audiovisual Valencià a Millor Direcció per a Elena Escura i a Millor So per a Laura Romero.

Mara visita inesperadament una vella amiga, Vera. Després de passar una jornada juntes, s’acomiaden: són vacances de Pasqua i les dos tenen viatges programats. No obstant açò, quan Vera s’ha anat, Mara retrocedix sobre els seus passos i pren una decisió inquietant: instal·lar-se a casa de la seua amiga. Durant alguns dies, Mara no només viu a la llar de Vera, sinó que a més es vestix amb la seua roba, cuina les seues receptes i fingix ser ella. Quan Vera arriba a casa, s’enfronten a una sèrie de converses que desempolsen ferides del passat, rancors i culpes que creien oblidades.

La cinta fa gala d'”un potent lideratge femení en quasi totes les àrees d’equip”. A més, el repartiment compta amb dos de les actrius més reconegudes de la Comunitat Valenciana: Mireia Pérez, que ja ha treballat en diverses ocasions en produccions de Tarannà Films (‘Un sueve olor a canela’ i ‘La familia – dementia’), i Lorena López, que ha participat en produccions nacionals com ‘Nosostros no nos mataremos’, la guanyadora de la Biznaga d’Or en el Festival de Màlaga ‘Cinco lobitos’ i ‘La casa’ d’Álex Montoya, destaquen fonts de la productora.

Amb esta primera pel·lícula, la realitzadora castellonenca guia l’espectador “per un viatge de descobriment d’identitat que no deixa indiferent, convida a reflexionar en els nostres costats més foscos, a través d’una història d’amistat que reserva secrets inconfesables”.

El film permet, no només parlar de l’amistat i dels somnis perduts, sinó d’este estrès inherent al ritme de vida actual. Planteja què passaria si comencem a preguntar-nos si podem plantejar unes vacances, sense cap objectiu i sense cap meta.

La pel·lícula compta amb les ajudes a desenvolupament i producció de l’Institut Valencià de Cultura i amb el suport d’À Punt.

ÚLTIMES NOTÍCIES