L’Ajuntament de València està a l’espera d’un informe per al canvi del topònim de la ciutat: ‘Seguim en termini’

VALÈNCIA, 26 (EUROPA PRESS)

L’alcaldessa de València, María José Catalá, ha indicat que l’Ajuntament està a l’espera d’un informe d’un expert lingüista per a procedir al canvi de nom oficial de la ciutat a ‘Valencia/Valéncia’. “Seguim en termini”, ha expressat.

Així s’ha manifestat, en declaracions als mitjans després de participar en el Consell d’Administració de l’Autoritat Portuària de València (APV), quan es complix un any des que el ple de l’Ajuntament aprovara iniciar el procediment per al canvi de nom oficial de la ciutat, amb els vots en contra de l’oposició.

La responsable municipal ha concretat que el seu equip està a l’espera de l’informe d’un expert lingüista encara que, en qualsevol cas, ha assegurat que el consistori està “en termini”.

Així, ha argumentat que l’anterior executiu local –integrat per Compromís i PSPV– “va tardar una miqueta més d’any i mig” a implantar quan va arribar al govern la denominació oficial de la ciutat únicament en valencià (‘València’). “Seguim en els terminis de l’anterior govern municipal per a revertir estos canvis”, ha resolt.

ÚLTIMES NOTÍCIES