L’OTAN confirma que els seus membres tenen proves del desplegament de tropes de Corea del Nord a Rússia

BRUSSEL·LES, 23 (EUROPA PRESS)

L’OTAN ha confirmat hui dimecres que els països membres tenen proves del desplegament de tropes de Corea del Nord a Rússia, després que el Govern d’Estats Units haja assenyalat per boca del secretari de Defensa, Lloyd Austin, este nou pas en l’aliança militar entre Pyongyang i Moscou.

“Els aliats han confirmat proves d’un desplegament de tropes de Corea del Nord a Rússia”, ha assenyalat la portaveu de l’OTAN, Farah Dakhlallah, en un missatge enviat a Europa Press.

En este sentit, subratlla que si estes tropes foren enviades a lluitar a Ucraïna, “marcaria una escalada significativa en el suport de Corea del Nord a la guerra il·legal de Rússia”, afegint així mateix que mostra un senyal de “les importants pèrdues” de Rússia al front de batalla.

L’organització realitzarà ara consultes entre aliats i s’espera que el Consell Atlántico, òrgan de govern de l’OTAN, reba informació de Seül i discutisca sobre este pas en el conflicte a Ucraïna.

En els últims dies, l’OTAN havia evitat confirmar la informació d’Intel·ligència d’Ucraïna i Corea del Sud que apuntava al suport de Pyongyang amb l’enviament d’un contingent de milers de militars que estarien entrenant-se i preparant-se per a intervenir junt amb l’Exèrcit rus a Ucraïna.

Este enviament de tropes respondria a la signatura de l’acord aconseguit entre Corea del Sud i Rússia, un tractat que inclou una clàusula de mútua defensa en cas d’agressió per part de tercers, si be ni Pyongyang ni Moscou han confirmat el que sembla ja un nou pas en la seua aliança.

ÚLTIMES NOTÍCIES