Acusen a Alliance Healthcare de presentar dos «ERTO injustificats» aprofitant la pandèmia

Els treballadors han convocat quatre dies de parons
Alliance Healthcare ha presentat dos ERTO durant l'estat d'alarma | Alliance Healthcare

L'empresa de distribució farmacèutica Alliance Healthcare ha presentat dos Expedients de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) des de què es declarà l'estat d'alarma en Espanya per la pandèmia del coronavirus. Dos ERTO que són «injustificats», segons denuncia el sindicat Comissions Obreres.

Els dies 3, 6, 7 i 8 de juliol, els treballadors d'esta empresa que té dos delegacions en el territori valencià —en Alacant i en Riba-Roja de Túria (València)— han organitzat parons de tres hores per torn. El sindicat ha acusat a la corporació d'«aprofitar-se de la pandèmia» per a «presentar ERTO que no justifica». A demés, denuncien que «es riu de l'Estat espanyol, de la seua plantilla i saqueja les arques públiques».

CCOO assegura que l'empresa no ha pogut justificar estos ERTO i «sempre han sigut denunciats pels sindicats davant la Inspecció de Treball. «A demés, Alliance Healthcare va modificar substancialment les condicions laborals del seu personal de forma unilateral (horaris, comissions..) i va fer setze acomiadaments disciplinaris per escàs rendiment. I per si això no fora suficient, va obstaculitzar el treball dels seus representants baix l'amenaça de sanció».

Per la seua banda, l'empresa no ha donat respostes concretes. Segons han traslladat a 'Redacción Médica', respecten el dret de vaga i el dret al treball de tots els seus empleats. «La nostra companyia respecta escrupolosament la legalitat vigent en tots els àmbits a on opera i garantix, en qualsevol cas i circumstància, el servici als nostres clients», han conclòs.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"El Festival de l'IVAM serà gratuït i tindrà lloc cada divendres de juliol" "Sanitat demana evitar una costum en les terrasses"