Barceló desvela el motiu pel que no tot el territori valencià ha passat a la fase 1

Ho ha assegurat en roda de premsa telemàtica este dimarts
La consellera, Ana Barceló, en la roda de premsa telemàtica d'este dimarts | València Diari

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha informat este dimarts, en la roda de premsa telemàtica per a informar de la situació de la pandèmia del coronavirus en el territori valencià, que este dilluns ha mantingut una reunió amb el Ministre de Sanitat, Salvador Illa.

El motiu de la reunió, que Barceló ha qualificat de «molt aclaridora» i ha valorat «positivament», era l'anunci que es va fer el passat divendres per part del Ministeri, en el que només es permetia passar a la fase 1 a 10 dels 24 departaments de salut valencians, a demés del Racó d'Ademús. Una decisió amb la que no està gens d'acord la Generalitat.

 INVITACIÓ: Ja vos podeu unir al grup oficial de Facebook del València Diari a on comentem entre tots les notícies de tots els valencians! Vos informareu, podreu comentar l'actualitat i també vos entretindreu.  FEU CLIC ACÍ, VOS ENCANTARÀ!

La consellera, en un primer moment, ha afirmat que no va a fer «cap especulació ni va a generar cap expectativa» sobre quan passaran els 14 departaments que continuen en la fase 0 a la 1. A demés, Barceló ha informat que demà mateix es reunirà amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, per a explicar-li els resultats obtinguts en l'informe del Ministeri i oferir-li la seua proposta.

A preguntes dels periodistes, la consellera de Sanitat ha afirmat que el motiu fonamental pel que el Ministeri de Sanitat no ha permés passar a la fase 1 a 14 departaments és la mobilitat entre ells, juntament amb la densitat de població. En este sentit, Barceló ha assegurat que eixe criteri no el coneixien abans de presentar la seua proposta, pel que «seguim defensant que les dades que sol·licità el Ministeri complixen tots els requisits per a que haguérem passat», ha ressaltat.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"El Govern dóna llibertat per a eliminar les franges horàries" "«No pot ser que no estiguem bé per a passar de fase, però sí per a repartir diners»"