El Govern espanyol estudia canviar la llei per a incloure als pares de fills en quarantena no contagiats

Les declaracions les ha fetes un ministre del govern
Cada membre del govern oferix versions diferents | Europa Press

El ministre d'Inclusió, José Luis Escrivá, ha assegurat este divendres que el Govern «està disposat» a introduir «canvis normatius» per a que les prestacions de les baixes per incapacitat temporal per contingències professionals donen cobertura als pares que hagen de cuidar als seus fills en quarantena.

Durant la roda de premsa posterior a la reunió de diàleg social, que s'ha celebrat este matí en Palma, en les Illes Balears, el titular d'Inclusió ha assegurat que el Govern està «analitzant la situació» i que ha conclòs que el supòsit de pares amb fills que siguen aïllats però que no estiguen contagiats «no està cobert» per la normativa actual. «Per a fer-ho, cal introduir un canvi normatiu», ha dit Escrivá, qui ha demanat per a principis de la setmana que ve que la patronal i els sindicats aporten el seu punt de vista sobre el tema.

En els últims dies, i davant la imminent arrancada del curs escolar, s'ha plantejat en el Govern com articular una resposta davant d'eixa situació, amb declaracions en alguns casos creuades de diferents ministres.

Els sindicats fa temps que reclamen ampliar la cobertura, que actualment protegix als treballadors que siguen posats en quarantena o aquells que tinguen els fills malalts per coronavirus. Però no passa igual amb els pares de xiquets que, encara que no estiguen infectats ni tinguen símptomes, requerisquen aïllament.

Des de la patronal, el president de la CEOE, Antonio Garamendi, ha criticat la falta d'informació per part del Govern i les versions diferents comunicades per cada un dels ministres, al mateix temps que ha destacat què la figura que es plantege gastar siga la 'incapacitat temporal per contingències professionals'.

I és que si fora una 'baixa per malaltia professional', el treballador cobraria la prestació des del primer dia, en una major quantitat i, completament, a càrrec a l'Administració. Per contra, amb la 'incapacitat temporal per malaltia comuna', l'empleat percep una menor quantia, a partir del quart dia de baixa i l'empresa ha de fer-se càrrec de l'abonament de part de la prestació.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Una espanyola dona positiu en coronavirus i ningú l'avisa" "Atenció: Es multipliquen els casos de coronavirus en Espanya"