Condemnen a 44 anys de pres贸 a l'home que va matar a tirs a la seua exparella i la seua exsogra en Ll铆ria

El condemnat comptava amb una ordre d'allunyament vigent
Considerava que no s'havien tingut en compte els informes m猫dics forenses | Pixabay

La Sala penal del Tribunal Suprem ha confirmat la condemna a 44 anys i 9 mesos de pres贸 imposada a un home que en novembre de 2015 va matar a tirs a la seua exparella i a la seua exsogra en Ll铆ria, en el Camp del T煤ria (Val猫ncia), a escassos metres del seu fill de quatre anys i a les que es va acostar a pesar de tindre una ordre d'allunyament sobre la seua exdona.

D'esta manera, la Sala ha desestimat el recurs de cassaci贸 plantejat pel condemnat contra la sent猫ncia del Tribunal Superior de Just铆cia de la Comunitat Valenciana, que ha confirmat la dictada per un Tribunal del Jurat de l'Audi猫ncia Provincial, per dos delictes d'assassinat, un d'ells amb l'agreujant de parentiu, tinen莽a il路l铆cita d'armes i trencament de mesura cautelar.


L'ara condemnat havia recorregut al TS perqu猫 considerava que no s'havien tingut en compte els informes m猫dics forenses que acreditaven un trastorn esquizofr猫nic i que no tenia ple domini de les seues facultats en el moment dels fets, cosa que no va ser valorada pel jurat.

No obstant aix貌, segons el TS, totes les pericials van ser practicades en el ju铆 oral, valorades pel Tribunal del Jurat que va donar explicacions sobre la seua apreciaci贸 i sobre el motiu pel que va optar per descartar en el moment del doble crim d'exist猫ncia de cap brot en l'acusat, el que implica una motivaci贸 raonable i suficient.

Atenuant de confessi贸

Tamb茅 al路legava que no se li va aplicar l'atenuant de confessi贸. El jurat va considerar provat que el condemnat, despr茅s dels fets, es va dirigir a casa de sa mare en Val猫ncia, i la seua fam铆lia es va posar en contacte amb un advocat que els va indicar que havia d'entregar-se, un fet que va gestionar el mateix lletrat amb les Forces de Seguretat i que es va produir a 煤ltima hora de la nit en la porta d'un hospital.

Per a la sala, d'esta seq眉猫ncia de fets 芦no es despr茅n els requisits que, legal i jurisprudencialment, s'exigixen per a la concurr猫ncia de l'atenuant de confessi贸 anteriorment descrits, en definitiva, no es descriu una vertadera confessi贸, ni la necess脿ria utilitat d'esta禄, i assenyala que l'煤nica cosa rellevant va ser el seu lliurament a la Gu脿rdia Civil, per indicaci贸 del seu lletrat, quan ja havia sigut vist per diferents testimonis, principalment pel seu amic que li va portar en el cotxe de Villena a Ll铆ria i una volta iniciada la investigaci贸 policial.

A dem茅s, destaca que quan es va entregar no va prestar declaraci贸 davant la policia, sin贸 que es va negar a fer-ho; que mai ha dit a on va deixar l'arma usada i que a dem茅s al llarg de la instrucci贸 va arribar a negar que haguera sigut ell l'autor del crim, fent recaure la responsabilitat al seu germ脿, i, finalment, que nom茅s va contestar en el ju铆 en la seua defensa.

📸 L'actualitat valenciana en im脿tgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que far脿? Seguix-nos en Instagram!

"URGENT: Els 63 nous brots en el territori valenci脿" "脷LTIMA HORA: M茅s de 100 morts per coronavirus en el territori valenci脿"