La Diputació de València presenta el major pressupost de la seua història, amb 550 milions d'euros

El pressupost de la corporació provincial s'adaptarà a les necessitats dels municipis valencians per a fer front a una pandèmia
La Diputació de València presenta el major pressupost de la seua història | Agències

La Diputació de València comptarà en 2021 amb el major pressupost de la seua història, que arribarà als 549.982.614 euros. Ho ha avançat este dilluns el diputat d'Hisenda, Vicent Mascarell, durant la presentació de la proposta de comptes per al pròxim exercici, que haurà d'aprovar-se en l'últim ple de l'any a celebrar este dimecres de manera semipresencial respectant el protocol anti Covid.

El pressupost de la corporació provincial s'adaptarà a les necessitats dels municipis valencians per a fer front a una pandèmia que ja va condicionar l'execució dels comptes del present exercici. Per a 2021, la Diputació aposta per tres grans blocs que incrementaran les seues partides, com són Inversions, Polítiques Socials i Medi Ambient, grans eixos d'una gestió continuista darrere d'una institució més àgil i moderna.

En paraules del responsable d'Hisenda, Vicent Mascarell, «la proposta de pressupost que portem a ple inclou quasi 20 milions d'euros més que l'any passat i centra la política inversora de la institució en les necessitats dels municipis en el context actual, amb una partida que passa de 119 a 126 milions d'euros; els servicis socials bàsics, l'assignació dels que passa de 19,2 a 22,1 milions d'euros; i la gestió mediambiental, que superarà els 40 milions d'euros i inclou un Pla Reacciona que augmenta de manera considerable la seua dotació».

Es vol reduir els passius financers en 5 milions d'euros

Mascarell ha explicat també que la corporació provincial «té previst reduir els passius financers en 5 milions d'euros, que és el mateix que dir que es demanarà menys diners als bancs, i mantindrà la col·laboració institucional amb la Generalitat participant de manera directa en tres fons d'inversió en matèria de cooperació municipal, despoblació i turisme que sumaran més de 40 milions d'euros».

En este sentit, la Diputació de València destinarà d'inici 42,5 milions d'euros als fons de cooperació en els que  participa al costat del Consell, que inclouen les ajudes directes als municipis per a inversió i despesa corrent, i els programes de lluita contra el despoblament i de cogovernança i dinamització turística coordinats per la Generalitat, el Patronat Provincial de Turisme i els ajuntaments.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Alarma! Un avió procedent de Bristol ha aterrat d'emergència en l'aeroport de l'Altet" "Entrevista: Santiago Ferrandis, guanyador del Premi d'Investigació de l'Horta Sud 2020"