FGV mantindrà en 2019 el preu de tots els títols de transport de Metrovalencia i TRAM d'Alacant

Aquesta decisió, segons ha explicat la Conselleria en un comunicat, «es pren amb l'objectiu de seguir afavorint l'ús dels serveis de transport que oferix FGV»
Imatge d'arxiu de Metrovalència   | GVA

 

El Consell d'Administració de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) que presidix la consellera d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha aprovat mantenir en 2019 el preu dels diferents títols de transport de Metrovalencia i TRAMd'Alacant.

  

Aquesta decisió, segons ha explicat la consellera en un comunicat, «es pren amb l'objectiu de seguir afavorint l'ús dels serveis de transport que oferix FGV en les seues explotacions de València i Alacant».

    

«Apostem pel transport públic i així ho demostren les nostres mesures i que hem mantingut les tarifes durant aquesta legislatura», ha destacat per a assenyalar que tan solament es va produir una única variació en 2018 per a afavorir la migració de les persones usuàries cap a la targeta TuiN (targeta moneder única i intel·ligent) que manté, des d'aquesta última modificació, un preu per baix del bonometro de 10 viatges.

  

A més, amb aquest mateix objectiu, des d'abril d'enguany es comercialitza la nova Targeta Jove que permet que els joves, fins a 30 anys inclusivament, gaudisquen d'un 15% de descompte sobre la targeta moneder TuiN. Açò se suma als avantatges que s'oferixen per a menors de 10 anys, famílies nombroses, monoparentals i educadores, majors de 65 anys o persones de mobilitat reduïda.

  

Paterna passarà a ser zona A, i no B com en l'actualitat

  

En aquest mateix Consell d'Administració també s'ha tractat la proposta realitzada per l'Ajuntament de Paterna a FGV perquè la tarifa d'aplicació en la xarxa tranviaria, que discorre per aquest terme municipal, siga la corresponent a la Zona A, en lloc de l'actualment vigent, que és la Zona B.

    

Aquesta petició afecta a les parades de Lloma Llarga-Terramelar, Santa Gemma - Parc Científic UV, Tomás y Valiente, La Coma i Mas del Rosari. S'ha acordat aplicar-la a partir del segon semestre de 2019, ja que és necessari coordinar prèviament la modificació zonal proposta amb les accions pendents de canvis de denominació de parades, senyalització i altres elements d'informació

  

Amb aquesta actuació que ja s'aplica als usuaris de la targeta TuiN s'unificarà l'àmbit zonal de tota la xarxa tranviaria, en una única zona, afavorint l'ús del tramvia en les zones afectades.

Cessió d'un solar per a fer una zona verda a Alboraia

  

D'altra banda, també s'ha aprovat la cessió d'un solar, situat en el carrer Mossén José Lluch, 16, d'Alboraia, a l'ajuntament d'aquesta localitat perquè siga condicionat com a zona verda. La cessió d'aquest espai, situat al costat de l'estació d'Alboraia-Peris Aragó de Metrovalencia, es realitza per un període de 15 anys, prorrogable fins a un total de 30.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"FLIPA: Milers d'euros de la Loteria Nacional i la Primitiva cauen a la Comunitat" "URGENT: Assassinen a colps a Fernando Lumbreras, primer president de Lambda València"