La Generalitat defensarà que cuidadors de dependents en l'entorn familiar siguen prioritaris en la vacunació

També se sol·licitarà com a col·lectiu prioritari en el pla de vacunació al personal que estudia la dependència
Defensen que els cuidadors de dependents prioritaris en la vacunació | Bernd Wüstneck / Dpa-Zentralbild

La consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, ha portat al Consell Interterritorial de Sanitat la proposta que les persones cuidadores de dependents en l'entorn familiar siguen considerades com un «col·lectiu prioritari» en el pla de vacunació del Covid-19 del Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social.

Segons fonts de la Generalitat, es tracta d'un dels punts acordats este passat dimarts en la reunió sobre vacunació que van mantindre la vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, i la titular de Sanitat

En este sentit, es va acordar plantejar a Sanitat que siguen considerades com a col·lectiu prioritari les conegudes com a 'cuidadores no professionals', que són aquelles que fan faenes de cures en l'entorn familiar assimilables a les faenes que fa el personal sociosanitari en residències o en els Serveis d'Atenció a domicili. Es tracta d'una prestació reconeguda en la Llei d'Autonomia Personal i Dependència.

També se sol·licitarà com a col·lectiu prioritari en el pla de vacunació al personal que estudia la dependència, que són els professionals que van a les cases per a avaluar el grau de dependència amb el que poder formular posteriorment la proposta d'atenció.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Demanen vacunar als centres de dia i cases tutelades amb la prioritat de residències" "Les últimes declaracions de Puig sobre el final de les restriccions"