Convocada una vaga indefinida per a bombers i policies de l'Ajuntament de València

La vaga començarà demà amb una concentració a les 10 hores enfront del consistori

El Sindicat Professional de Policies Locals i Bombers (SPPLB) ha convocat vaga indefinida per a tots els empleats públics en la totalitat dels centres de treball adscrits a l'Ajuntament de València per al dia de demà.


A més, es realitzarà una concentració a les 10 hores en la plaça de l'Ajuntament per motius estrictament laborals.


Amb esta mobilització, l'SPPLB tracta de donar suport a la campanya per la fixesa dels interins i denunciar “la passivitat de les Administracions Públiques, incloent-hi el propi Ajuntament de València al no aplicar al sector públic les disposicions legals, reglamentàries i administratives necessàries per a acomplir a la Directiva sobre el Treball de Duració Determinada que porta 20 anys sense aplicar-se en el sector públic, directiva que obliga els estats membres a establir mesures per a previndre els abusos a conseqüència de la utilització successiva de relacions laborals de duració determinada i reconeix el dret a l'estabilitat en l'ocupació”.


En opinió del sindicat, l'Ajuntament de València “hauria de tindre la capacitat política de forçar al Govern perquè adopte una solució que no passe per l'acomiadament sense indemnització i que estabilitze en el seu lloc a milers d'empleats públics”


Explica que “el propi Ajuntament reconeix l'existència de més de 1.400 interins, dels quals aproximadament 1.200 estaríem en abús de temporalitat, és a dir, ocupant una plaça estructural durant més de tres anys, personal que ja hem accedit mitjançant els processos convocats pel propi Ajuntament de València complint amb el mandat legal d'igualtat, publicitat, concurrència competitiva, mèrit i capacitat, estes dos últimes condicions les vam demostrar tots els dies amb el nostre treball”. I a més, recorden que existeixen 1.346 places vacants a l'Ajuntament.


Les exigències dels sindicats i que reclamaran mitjançant la vaga convocada demà són, entre altres, la paralització de totes les ofertes d'ocupació pública de l'Ajuntament de València que incloguen places que estiguen sent ocupades per personal interí o laboral temporal durant més de tres anys, així com excloure de totes les ofertes d'ocupació pública de l'Ajuntament de València les places que estiguen sent ocupades per personal interí o laboral temporal durant més de tres anys.


A més, el sindicat reclama l'estabilització del personal interí o laboral temporal amb més de tres anys de prestació de serveis a l'Ajuntament de València.

El Sindicat deixa clar que esta és la primera de diverses jornades de vaga que es realitzaran fins que es done la solució que en dret comunitari i prevalent Unió Europea.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Bizum canvia hui: El que has de tindre en compte si ho uses" "Miguel Bosé cancel·la la seua gira després de confirmar-se que va defraudar a Hisenda"