El mes de gener ha sigut el més mortal de la pandèmia en el territori valencià

En total s'han mort 1.827 persones per Covid-19 en gener
S'han registrat més morts en este mes | Àngel Ullate

Gener ha sigut el més mortal de tota la pandèmia del coronavirus en el territori valencià. Només este mes han mort 1.827 persones per Covid-19 i s'ha conseguit en tres ocasions el màxim històric de 98 defuncions notificades en una sola jornada.

D'eixa manera, l'any va començar amb un total de 2.988 morts i acaba amb 4.802 valencians morts per Covid-19. D'esta manera, el nou any va començar amb 13 morts notificades el dia 2 --el dia 1 en ser festiu no es van actualitzar dades-- i el dilluns 4 es van registrar altres 43. Els efectes de Nadal van començar a notar-se ja el dia 5 quan es va comunicar un rècord de 85 defuncions, que va ser superat el dia 12 amb 92 morts.

No obstant això, l'impacte de la tercera ona es va deixar sentir en la setmana del 18 de gener, quan es van fregar el centenar de morts diàries de manera consecutiva fins a sumar 477 morts en cinc dies i es van polvoritzar rècords. A demés, eixe dilluns es va conseguir un pic de 95 decessos que va ser superat l'endemà amb 98 morts que es van repetir el dijous. El dimecres es van sumar altres 96 morts i el divendres 90.

El dissabte i diumenge les notificacions van baixar a 54 i 40 --encara que els caps de setmana sempre es notifiquen menys defuncions o no s'actualitzen dades--. No obstant això, gener es tanca amb una altra setmana negra: 671 morts en set dies: 96 el dilluns, 93 el dimarts, 95 el dimecres, 97 el dijous, 98 el divendres, 97 el dissabte i 95 el diumenge.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Puig descarta els viatges en Setmana Santa: «No es poden dona senyals de relaxació»" "Noves mesures en Espanya per a frenar les noves variants del Covid-19"