Paterna posa en marxa un programa de Servici d'Atenció Domiciliària per a dependents

El programa gira sobre 4 eixos: l'assistencial, el preventiu, el rehabilitador i el psicoeducatiu
El servici comptarà amb 11 persones més | Ajuntament de Paterna

L'Ajuntament de Paterna, en la comarca de l'Horta (València), ha posat en marxa una experiència d'un nou Servici d'Atenció Domiciliària (SAD) que permetrà prestar assistència a un major número de persones dependents residents en el municipi.

Actualment, els servicis socials municipals atenen a 64 persones i, amb la posada en marxa del nou servici, que compta amb finançament directe del Sistema de Serveis Socials del territori valencià, s'han incorporat 11 usuaris més, xifra que es podrà augmentar per a arribar a cobrir les necessitats dels veïns i veïnes dependents de Paterna.

Este servici pretén homogeneïtzar criteris en l'Atenció Domiciliària en la Comunitat, permetent als ajuntaments obtindre finançament de la Generalitat per a les persones amb un grau de dependència reconegut, assumint la gestió en la prestació d'assistència.

«Podrem millorar la qualitat de vida dels veïns»

Tal com ha explicat la Regidora de Serveis Socials, Isabel Segura, «la possibilitat d'obtindre recursos directes de la Conselleria ens permetrà atendre a més veïns de Paterna que ho necessiten per la seua condició de dependents, permetent que visquen el màxim temps possible en el seu entorn, millorant la seua qualitat de vida i aplicant el principi de permanència de les persones en sa casa».

El SAD es presta entorn de 4 eixos: l'assistencial, el preventiu, el rehabilitador i el psico educatiu. Els recursos a la disposició dels usuaris dependran del grau de dependència i necessitats però poden anar des de l'acompanyament a fer gestions o l'ajuda per a la neteja personal, fins al foment d'habilitats per a l'organització econòmica i familiar o el foment d'hàbits de vida saludables.

El servici es pot sol·licitar a través de l'Ajuntament de Paterna, sempre que es dispose del reconeixement d'un grau de dependència. En cas contrari, des dels servicis socials municipals podran sol·licitar este reconeixement.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Una veïna de Torreblanca fa un crowfunding per a operar-se les cames" "L'OMS reconeix per primera volta no saber què passa en Espanya"