INVITACIÓ:

Unix-te al nou grup oficial de Facebook de ValenciaDiari, info al minut del Coronavirus. Clica ací, T'ESPEREM!

Sanitat es prepara per a traslladar a malalts lleus valencians de coronavirus a hotels

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha assegurat que «no hi ha cap hospital que no tinga material»
Personal mèdic fent un test de coronavirus | Europa Press

 

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública s'està preparant per a poder traslladar a persones amb símptomes lleus de coronavirus ingressades en hospitals valencians a altres instal·lacions, com hotels, amb l'objectiu de deixar els centres sanitaris a persones amb símptomes més greus.

 

D'esta manera ho ha manifestat la consellera de Sanitat, Ana Barceló, en la seua compareixença diària per a informar de la situació del coronavirus en el territori valencià, en ser preguntada per si ja s'estan ocupant places en residències, centres de Diputacions, hotels o altres administracions amb persones malaltes amb coronavirus.

 

Sobre este tema, la consellera ha indicat que «encara no» perquè no existix eixa «necessitat». A pesar d'això, ha matisat que s'estan preparant per a «poder fer una eixida ordenada» d'aquelles persones amb coronavirus que presenten símptomes lleus a places oferides en hotels, per exemple. L'objectiu és poder tindre més disponibilitat en hospitals per a persones amb símptomes més greus.

 

Hospitals de campanya

En relació amb els tres hospitals de campanya que s'habilitaran en el territori valencià i les instal·lacions de l'antiga Fe, la consellera ha manifestat que en els primers s'està preparant el terreny i, quan estiga preparada la parcel·la, es donarà més informació sobre planificació per a la instal·lació de llits.

 

Sobre l'antiga Fe, ha comentat que les obres que s'estan fent per a adaptar-la a nous llits es troben en edificis diferents a les obres de desamiantat: «Són edificis diferents, no té res a vore. Hi ha molts espais que ja s'han desamiantat, no hi ha cap perill», ha subratllat.

 

«No hi ha cap hospital que no tinga material»

Preguntada per què hospitals de referència tenen més escassetat de materials, ha indicat que «no hi ha cap hospital que no tinga material». «Eixa falta amb la que anàvem un poc ajustats l'hem resolt amb el material que ha arribat estos dies"», ha assegurat.

 

Sobre el repartiment de material, ha comentat que no pot concretar el que es destinarà a Alacant o a un hospital concret: «Per a això es recorre a criteris com el número de pacients que atén l'hospital o el número de residències de majors o de qualsevol altra classe adscrita a l'hospital o departament», entre altres aspectes, ha afirmat.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

Més notícies de la categoria Actualitat