Sanitat reforça el telèfon Covid-19 per a resoldre dubtes sobre l'inici del curs escolar

El servici funciona de dilluns a diumenge de 8.00 a 20.00 hores
Hi ha altres dos funcions de pulsació digital específiques | UNSPLASH

La conselleria de Sanitat Universal i Salut P√ļblica ha ampliat el servici d'atenci√≥ telef√≤nica del n√ļmero 900 300 555 sobre consultes per coronavirus amb motiu de l'inici del curs escolar. D'esta forma, a les consultes sobre informaci√≥ general de Covid-19 se sumen els dubtes que puguen presentar des de la comunitat educativa sobre els protocols d'inici de curs.

La consellera de Sanitat Universal i Salut P√ļblica, Ana Barcel√≥, ja havia anunciat esta atenci√≥ telef√≤nica: ¬ęampliem el servici d'atenci√≥ telef√≤nica, que ja estava en marxa per a la poblaci√≥ general, a la comunitat educativa, amb informaci√≥ espec√≠fica dels protocols escolars, amb l'objectiu d'atendre els dubtes de tota la comunitat educativa i la poblaci√≥ escolar puga disposar de tota la informaci√≥ que requerisca sobre un retorn a les aules segur¬Ľ.

Este servici est√† en marxa de dilluns a diumenge, des de les 8 hores fins a les 20 hores. Fins a les 12 hores d'este dilluns, este tel√®fon d'atenci√≥ a la comunitat ja havia registrat 330 cridades. 

Un locutor segons el motiu de consulta

Per a aix√≤, el centre de trucades ha arrancat amb 115 llocs coberts, que s'aniran incrementant de manera progressiva fins a arribar als 200 professionals, que han rebut una formaci√≥ espec√≠fica impartida per Salut P√ļblica sobre la patologia produ√Įda pel coronavirus i els protocols establits per a la tornada al curs escolar.

A trav√©s d'una primera locuci√≥ digital s'anir√† dirigint a la persona que telefona a un locutor segons el seu motiu de consulta, ja siga sobre q√ľestions generals de la malaltia, b√© sobre l'inici del curs escolar o b√© sobre la simptomatologia compatible amb la Covid-19.

De la mateixa manera, hi ha altres dos funcions de pulsaci√≥ digital espec√≠fiques que tenen com a objectiu millorar l'atenci√≥ sanit√†ria. D'una banda, les persones del centre de cridades recolliran els dubtes o reclamacions de poblaci√≥ que ja s'han anomenat amb anterioritat. Estes incid√®ncies es remetran als departaments de salut corresponent per a agilitzar la seua tramitaci√≥ i respondre amb agilitat a la ciutadania.

 

Servici complementari a la p√†gina web de conselleria de Sanitat

Este servici del centre de cridades complementa a la informaci√≥ disponible en el portal espec√≠fic de coronavirus habilitat en la p√†gina web de la conselleria de Sanitat i en l'APP GVA Coronavirus. 

En estos servicis la poblaci√≥ general t√© a la seua disposici√≥ tota la informaci√≥ actualitzada de dades, protocols sanitaris, mesures de contenci√≥ i acc√©s a demanda de cites m√®diques, a dem√©s de poder fer un test orientatiu sobre la seua simptomatologia completa i ser derivat, si fora necessari, a un centre sanitari. 
 

📸 L'actualitat valenciana en im√†tgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que far√†? Seguix-nos en Instagram!

"El canvi que podria anunciar prompte el govern espanyol sobre la quarantena" "√öltima hora: 33 brots valencians nous de coronavirus"