València decreta dol oficial per l'assassinat d'una dona de 30 anys presumptament per la parella

El món faller, institucions i representants polítics han condemnat el crim

L'Ajuntament de València ha decretat dol oficial després de l'assassinat d'una dona de 30 anys presumptament a mans de la parella en un habitatge al barri de l'Eixample de la ciutat. El crim s'investiga com un possible cas de violència masclista i, si es confirma, es tractaria del quart feminicidi registrat a la Comunitat Valenciana i el que fa 38 a l'estat espanyol.

El consistori, en un missatge publicat en les xarxes socials, ha manifestat la "Davant l'assassinat d'una dona de 30 anys a València, manifestem la nostra ferma condemna front esta violència de gènere contra les dones i expressem les nostres condolencies a la familia i amistats. Es declara dol oficial i les banderes onejaran a mig pal".

<

>
El món faller, Institucions i representants polítics han condemnat este assassinat. La víctima era membre de la Falla Mestre Gozalbo-Comte d'Altea i tot el món de la festa ha expressat el seu condol i suport a la família i les amistats. En este sentit s'han manifestat tant la Junta Central Fallera com el regidor de Cultura Festiva, Carlos Galiana.

<

>

La parella de la víctima detinguda per la Policia Nacional

La Policia Nacional ha detingut la parella de la víctima, un home nascut l'any 1986, com a presumpte autor dels fets. El presumpte assassí era professor associat i impartia classes en el doble grau de Criminologia i Dret a la Universitat de València. Esta institució s'ha sumat a les mostres de condemna i rebuig. En concret, el Consell de Direcció de l'entitat acadèmica ha mostrat en un comunicat la "més rotunda condemna" a este succés.

La ministra d'Igualtat, Irene Montero, ha comunicat, en representació de tot el Govern d'Espanya, que no descansaran en la lluita contra la violència de gènere "fins que no n'hi haja ni una menys". Montero també ha fet una crida a la ciutadania perquè estiga especialment alerta durant les festes davant "el més mínim indici de violència".

<

>

Més condolences a Twitter
<

>

<

>
 

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"La primitiva reparteix milions d'euros a València" "València suspén la festa de Nit de Cap d'Any en la plaça de l'Ajuntament"