Sim贸n: 芦Els que s'han posat la vacuna fora del pla haurien de posar-se la segona dosis禄

Alguns alcaldes i regidors s'han vacunat sense formar part dels grups prioritaris
No es poden modificar els protocols | iStockPhoto (Teka77)

Actualitzaci贸 22/01/2021 a les 08.35 hores. Fernando Sim贸n, director del Centre de Coordinaci贸 d'Alertes i Emerg猫ncies Sanit脿ries, ha afirmat que 芦els que s'han posat la vacuna fora del pla haurien de posar-se la segona dosis禄. Estes declaracions es contraposen amb les de Ximo Puig, qui dijous de mat铆 ha explicat que 芦cap persona que haja rebut la vacuna d'una forma improcedent ha de rebre la segona dosi禄.

No obstant aix貌, Sim贸n ha argumentat que no posar eixa segona dosi seria 芦una errada i ha continuat dient que 芦les persones que s'hagen vacunat fora de l'estrat猫gia general de la vacunaci贸 han d'assumir la responsabilitat. Des del meu punt de vista seria una errada fer dos coses mal: vacunar-se abans de temps i no posar-se la segona dosi a qui s'ha saltat el pla禄.

Ximo Puig afirma que cap persona que haja rebut la vacuna de forma improcedent deu rebre la segona dosi

El 'president' de la Generalitat, Ximo Puig, ha recalcat este dijous que 芦cap persona que haja rebut la vacuna d'una forma improcedent ha de rebre la segona dosi禄, davant els casos d'alcaldes i regidors que s'han vacunat en les 煤ltimes setmanes sense formar part dels grups prioritaris, entre ells alguns socialistes.

De fet, segons han informat fonts de Presid猫ncia de la Generalitat, Ximo Puig ja ha traslladat a la Conselleria de Sanitat l'ordre de no administrar la segona dosi a estes persones.

芦Ho dic amb total contund猫ncia禄, ha asseverat en roda de premsa despr茅s de presentar un altre pla d'ajudes al costat dels alcaldes de les tres capitals i els presidents de les diputacions. En la Comunitat s'han donat casos com el dels alcaldes del Verger i Els Poblets, en la Marina Alta (Alacant) o Rafelbunyol, en l'Horta Nord (Val猫ncia), els tres del PSPV, o el de La Nucia, en la Marina Baixa (Alacant), del PP i tamb茅 diputat provincial.

Puig ha defensat que 芦貌bviament s'ha d'assumir la responsabilitat pol铆tica禄, preguntat per si els alcaldes vacunats han de seguir l'exemple del conseller de Sanitat de M煤rcia, Manuel Villegas, i renunciar al seu c脿rrec per haver-se colat en la vacunaci贸.

Assumir els errors

Sobretot, ha remarcat, en funci贸 de la resposta de cadascun quan va transcendir que havien rebut les dosis. 芦Quan alg煤 comet un error, i 茅s un error greu saltar-se el sistema de vacunaci贸, el primer i fonamental 茅s assumir que s'ha com茅s un error禄, ha sostingut, per aix貌 no veu raonable que hi haja alguns que no l'assumiren.

El tamb茅 l铆der del PSPV ha destacat que 芦alguns han pres decisions d'assumpci贸 d'esta responsabilitat i uns altres no禄, encara que creu que l'important 茅s que a la ciutadania li quede clar que 芦ning煤 pot saltar-se un sistema de vacunaci贸 que, al final, representa l'esperan莽a禄.

芦En el territori valenci脿 estava funcionant molt b茅 la setmana passada, desgraciadament ara s'ha vist minvat per la falta de vacunes禄, ha lamentat, per a insistir que 茅s 芦absolutament impossible禄 que hi haja persones que vulguen saltar-se el protocol.

📸 L'actualitat valenciana en im脿tgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que far脿? Seguix-nos en Instagram!

"Castell贸 mantindr脿 com no lectiva la setmana de les festes de la Magdalena" "El territori valenci脿, la tercera comunitat que m茅s vacunes ha administrat"