Chan: ‘Tenim el propòsit de romandre en Primera Divisió i assegurar-nos de no tornar a patir com la temporada passada’

La Presidenta del Valencia CF, Layhoon Chan, ha analitzat les principals qüestions d’actualitat després del tancament del mercat de fitxatges i ha parlat de l’objectiu esportiu de l’equip per a esta temporada 23/24.


Rebre les notícies de València Diari

Quina valoració fa del mercat de fitxatges i per què no s’han fitxat més jugadors?

Hi ha dos aspectes que cal tindre en compte a l’hora de realitzar operacions en el mercat de fitxatges. Primer, el ‘Fair Play Financer’, que com tots sabem és molt estricte, i segon, les limitacions econòmiques que tenim en el Club. Aquests dos factors influeixen en l’activitat en el mercat.

Considerem que hem proporcionat a l’entrenador les millors eines possibles sota aquestes condicions tan difícils.

Al principi de la temporada, teníem limitacions pressupostàries fins a la marxa de Cavani a la fi de juliol. Malgrat això, a juliol fitxem a Cenk i a Pepelu. Com tots sabem, tenim una difícil situació econòmica en el Club i això ens ve influint al llarg de diverses temporades. No podem esperar que aquesta situació es resolga de manera instantània…

No és una cosa que es resolga de la nit al dia el poder trobar un equilibri per a aconseguir una sostenibilitat quant a la tresoreria i el flux de caixa del Club.

No podem dependre del fet que el màxim accionista cobrisca les pèrdues perquè aqueixa no és una solució a llarg termini. Aquesta temporada hem experimentat una reducció significativa en els ingressos per drets de televisió a causa dels mals resultats de la temporada passada, que han afectat aqueixa distribució econòmica, i també per l’acord amb CVC (LaLiga Impuls), encara que aquests diners són necessaris per a aportar els fons que ens permeten continuar amb el projecte del nou estadi. És per aquest motiu que aquesta temporada hem hagut de reduir els nostres costos.

Les pèrdues econòmiques del Club es deuen majorment a salaris alts de la plantilla i als pagaments de fitxatges. Estem obligats a trobar una solució com la comentada prèviament de reduir els costos per a permetre’ns ser un Club que es puga sostindre de manera autònoma.

En aquest mercat ens ha afectat la necessitat d’haver de vendre jugadors abans d’escometre fitxatges. D’altra banda, també hi ha hagut jugadors que no encaixaven en la nostra plantilla i que, per tant, vam haver de trobar una solució perquè isqueren.

Hem fitxat a Sergi Canós, Selim Amallah i Roman Yaremchuk després d’aconseguir les condicions econòmiques. En totes les operacions hem lluitat fins al final per a aconseguir les millors condicions per al Club. Estem contents amb els fitxatges que hem fet, tenint en compte quines eren les nostres possibilitats.

Sé que hi ha molts que critiquen la manera en què operem, però crec que perquè un club siga reeixit ha de tindre èxit dins el terreny de joc i ser també sostenible anara d’ell. No puguem ser criticats per tractar de ser sostenibles econòmicament.

ANÀLISI DE LA PLANTILLA

Una vegada tancat el mercat de fitxatges, quina valoració es fa de la plantilla?

Treballant dins de les condicions econòmiques que tenim, hem tractat de fer els fitxatges de la millor forma possible. Hem donat a l’entrenador les millors opcions en un complicat context. Hem fitxat 5 jugadors i 4 d’ells creiem que tenen un grau d’experiència que, amb 25-26 anys, podran ajudar a l’equip amb el seu rendiment i també als jugadors més joves a créixer.

Crec que hi ha una cosa que hem trobat en aquestes operacions i és que hem confirmat l’atractiu que és el Valencia CF per als jugadors. Es pot veure que els jugadors tenen ganes de vindre ací perquè saben que podran créixer i desenvolupar la seua carrera amb nosaltres. Respecte als nostres jugadors més joves, aquesta temporada hem tingut el plaer de pujar a 5 jugadors al primer equip. S’ho mereixen. Això també recolza la bona faena que s’ha fet en l’Academia VCF.

La pedrera del Valencia CF està situada entre les millors 6 acadèmies de les cinc grans lligues europees. Hem demostrat el nostre compromís als talents que estem desenvolupant i aquest tipus d’apostes demostren que en el moment adequat els donarem oportunitats. Estem molt contents, a més, de ser l’únic club espanyol que té tres jugadors en la selecció Sub-21 d’Espanya. Aquest fet és un premi al treball dels jugadors joves.

Havent aprés de les últimes temporades, creiem que necessitem un equip que tinga el perfil correcte: un perfil que vol l’entrenador i el Club, i que es reconeix a través dels nostres fitxatges d’aquesta temporada. Tenim plena confiança en l’equip i en l’entrenador. S’està construint una identitat i confiem que aquest equip serà competitiu i que té gana de fer grans coses.

LOCAL MANAGEMENT

S’ha parlat molt del rol i de la presa de decisions del ‘local management’. Ha canviat la manera de treballar respecte al plantejament inicial del mercat de fitxatges?

Al començament del mercat, parlem de fer ‘reset’ donant més autonomia al ‘local management’, i ara seguim en aqueix camí. No ha acabat. Reinicialitzar significa fer canvis, òbviament, i aquesta temporada hem fet canvis. Òbviament, hi ha hagut un gran canvi per a reinicialitzar la plantilla, implantant la identitat correcta i amb l’objectiu de ser competitius. També hem fet canvis en la nostra manera de treballar en el Club, fent canvis en diferents departaments. Volem que el Club sencer estiga concentrat en els objectius.

Si parlem de ‘local management’, crec que aquesta temporada podem veure que el Director Esportiu ha tingut una plena responsabilitat quant a seleccionar i decidir sobre l’elecció de l’entrenador. Hem renovat per 2 anys a Rubén Baraja i tenim plena confiança en ell. També hem deixat l’elecció dels nous fitxatges al Director Esportiu. La negociació dels nous fitxatges va ser, completament, duta a terme per el ‘local management’. Aquests són els canvis que, pas a pas, estem fent en el Club.

PRESA DE DECISIONS EN ELS FITXATGES

Per què s’ha tardat tant a concretar diferents operacions durant el mercat de fitxatges d’aquest estiu?

Les operacions en el mercat mai són simples, algunes són bastant complexes. Quan tens limitacions amb el ‘Fair Play Financer’ i amb la teua economia en general, les coses tarden una mica més. Però no crec que afecte els resultats dels nostres fitxatges aquesta temporada. Es pot veure que hem aconseguit fer els fitxatges que volíem. El més important és que aquests nous jugadors hui són ací amb nosaltres.

Estem intentant potenciar la nostra identitat com a equip, i això requereix temps per a buscar el perfil concret i les condicions econòmiques adequades en cada fitxatge. En les condicions molt complicades que teníem, quan escometem cada operació intentem traure sempre el màxim tant de l’esportiu com de l’econòmic. I, a final, crec que li hem donat al nostre entrenador les millors eines possibles.

En resum, es tracta de la sostenibilitat. Una cosa és el ‘Fair Play Financer’ i una altra són les condicions econòmiques. Estem intentant aconseguir un punt d’equilibri financer, al final és important que el Club busque ser acte sostenible i poder aconseguir un equilibri quan el flux de caixa i els nostres ingressos: ingressos enfront de costos.

En el Club som autoexigents, volem que tothom treballe intensament tots els dies i mostre la seua millor versió, des de l’oficina fins al terreny de joc. És important treballar junts, units i fer-ho per a aconseguir tots els objectius marcats per a aquesta temporada.

OBJECTIU ESPORTIU DEL VALENCIA 2023-24

Quin és l’objectiu del Club? Què li heu demanat a l’entrenador?

No vull parlar d’una posició concreta en la taula de classificació. Per a ser realistes, el nostre objectiu per a aquesta temporada és treballar intensament i millorar amb el propòsit de romandre en Primera Divisió i assegurar-nos de no tornar a patir com la temporada passada. Una vegada ho aconseguim, estic segur que l’equip aspirarà a ser encara millor i a aconseguir el màxim possible dins de les nostres possibilitats. Confiem plenament en l’entrenador i en l’equip.

Estem alineats amb Rubén Baraja i esperem que continue amb la bona faena que fa. Amb el treball dur de l’entrenador, el compromís de l’equip i el suport incondicional de tots els nostres aficionats podrem aconseguir-lo junts.

PETER LIM

És veritat que Peter Lim ha bloquejat alguns fitxatges com el de Gonçalo Guedes?

He vist algunes informacions sobre aquest tema, però això no és cert. Guedes mai va estar en la llista en la qual vam estar treballant per a reforçar l’equip. La principal preocupació de Peter és sempre la sostenibilitat i la situació econòmica del Club. La selecció i la incorporació de nous fitxatges és decisió del Director Esportiu.

AFICIÓ

Missatge per a la afició

El primer de tot, vull enviar el meu més sincer i sentit agraïment a tots els nostres aficionats pel seu suport incondicional al Club. Ens agradaria que continuaren secundant i animant a l’equip, ja que, són una inspiració i una part fonamental per a poder aconseguir el nostre objectiu. Una vegada aconseguim aquest objectiu, hem d’aspirar a lluitar per la posició més alta possible dins de les nostres possibilitats.

Necessitem als nostres aficionats en cada partit. L’entrenador i l’equip necessitaran el vostre suport i crec que amb el suport de tots els aficionats podrem aconseguir els nostres objectius aquesta temporada.

Últimes notícies

Notícies relacionades

Activar notificacions D'acord No, gràcies