CamScanner: L'aplicació que podria haver estat piratejant-te el mòbil

Es tracta d'una APP popular, que podria haver sigut descarregada per més de 100 milions d'usuaris d'Android
L'aplicació CamScanner conté un virus que podria afectar a la seguretat de milers d'usuaris | Google Play

 

Una famosa aplicació per a escanejar documents ha sigut retirada de Google Play després que en uns informes de Kaspersky, una multinacional antivirus, s'indicara que contenia programari maliciós. Per desgràcia, l'aplicació és prou popular entre els usuaris d'Android i, tot i que també té una versió de pagament, el virus pareix que només afecta a la versió gratuïta.

Es tracta de l'aplicació CamScanner que s'haurien descarregat més de 100 milions d'usuaris de mòbils Android des de la botiga Play Store. L'aplicació podria contindre un virus maliciós i, per això, s'aconsella a tots els usuaris que la tinguen en els seus dispositius que la desinstal·len immediatament. 

Conté un mòdul maliciós dins el seu programari

Els investigadors de la firma han descobert que CamScanner inclou un mòdul anomenat 'Trojan-Dropper.AndroidOS.Necro.n' dins el seu paquet d'instal·lació en la seua versió més recent. Este paquet permetria la descàrrega de més programari maliciós al telèfon en el moment de la descàrrega i, fins i tot, podia arribar a controlar el mòbil de forma remota, segons informa l'empresa Kaspersky.

El virus funcionaria amb un mecanisme de baixada automàtica, és a dir, permetria descarregar qualsevol classe de contingut que els pirates vullgueren introduir en el telèfon de la víctima o obtindre qualsevol informació confidencial. El troià que conté pot provocar des d'anuncis intrusius, fins a subscripcions de pagament sense que l'usuari en tinga constància.

CamScanner ja ha sigut borrada de la plataforma de Google Play, però deixa una lliçó i és que, per molt que siguen aplicacions amb milions de descàrregues, que tinguen molt bones referències o es troben dins de la plataforma de Google —a on, en teoria, són revisades abans d'oferir-les a l'usuari—, no tenen per què ser sempre totalment segures, alerta Kaspersky.

També pots llegir...

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"🚨⚠ALERTA SANITÀRIA C. VALENCIANA: Diversos malalts en consumir tonyina d'este súper" "❗ Mercadona revela tota la veritat sobre la venda de carn de La Mechá en els seus súpers"