Apareixen pintades en el Col·legi Major Galileu Galilei: «No pagarem la vostra festa»

Esta setmana ha acabat la quarantena preventiva per als alumnes
Han aparegut este matí | Europa Press

El Col·legi Major Galileu Galilei, a on es va originar un brot de Covid-19 de 168 persones després de la celebració d'una festa no autoritzada el passat 26 de setembre, ha aparegut amb pintades en les que es recrimina als residents el seu comportament i es demana la dimissió del director de la residència (de titularitat privada) i del rector de la Universitat Politècnica de València (UPV), en el campus de la que es troba situada.

D'eixa manera, en les pintades es poden llegir lemes com 'fora Galileu Galilei de la UPV. No pagarem la vostra festa'; 'Fora fatxendes de la universitat'; 'Fora rics' i 'Picassari i Mora dimissió'.

Respecte als fets, fonts de la residència estudiantil han assenyalat a Europa Press que, «òbviament, qualsevol manifestació que incite a la violència no es pot secundar». Des de la direcció s'ha traslladat la informació tant a la Policia com a la vigilància interna de la Politècnica.

Molts alumnes han abandonat el col·legi

Les mateixes fonts han explicat que, una volta complida la instrucció de la consellera de Sanitat, Ana Barceló, per la que es va adoptar la mesura especial d'aïllament preventiu de les persones residents en el Galileu Galilei, els responsables del centre treballen en coordinació amb les autoritats sanitàries per a articular una fórmula que permeta «les majors garanties sanitàries».

I és que, la direcció del col·legi major va decidir proveir-se de PCR per a poder testar l'estat dels alumnes residents contagiats (més de 130). Estes proves han constatat que menys de la mitat dels casos continuen donant positiu, encara que amb càrrega viral reduïda i asimptomàtics. Este matí, s'ha pogut vore a alguns alumnes que han complit el període de quarantena establit deixar el centre amb maletes al costat de familiars, segons ha constatat Europa Press.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"La guia que Educació ha creat per ajudar emocionalment l'alumnat davant del Covid-19" "Una empresa valenciana crea el primer test PCR que es fa en casa"