Elx alerta que la pressió hospitalària és «insuportable» i demana reduir el contacte social

L'alcalde ha exposat que en els últims set dies el número d'ingressats en UCI «ha crescut un 52%
Elx alerta que la pressió hospitalària és «insuportable» i demana reduir el contacte social | ACN

L'alcalde d'Elx, en el Baix Vinalopó (Alacant), Carlos González, ha manifestat este dilluns la seua preocupació davant de l'increment «substancial i alarmant» de contagis en la localitat per Covid-19. D'eixa manera, ha alertat que a hores d'ara la pressió hospitalària és «insuportable», pel que ha fet una crida al fet que reduir «al màxim» el contacte social.

«Estem vivint una situació extremadament complicada. Ens trobem prop del col·lapse», ha assenyalat González en un comunicat municipal. A demés, el primer edil ha exposat que en els últims set dies el número d'ingressats en UCI «ha crescut un 52%, mentres que en planta han augmentat un 93%».

Per això, el primer edil ha advertit que amb este ritme de creixement «en molt pocs dies podríem estar en una situació en la que el nostre sistema sanitari no podria suportar la demanda assistencial derivada de la pandèmia». D'altra banda, ha reconegut la «gran faena» de l'exèrcit de Terra amb la seua unitat NBQ a la ciutat il·licitana després de la intervenció que ha dut a terme en l'Asil de San José, a on un total de 20 militars han acudit a desinfectar el centre.

Acord amb les residències del municipi

En la mateixa línia, l'Ajuntament ha comunicat que s'ha conseguit un acord amb les cinc residències d'ancians d'Elx per a fer trobades de coordinació periòdiques, amb la intenció de «millorar la gestió de les seues necessitats» en l'actual context de pandèmia.

L'augment dels contagis ha motivat al consistori a oferir a les residències una coordinació única per a «millorar l'eficàcia de resultats». D'esta manera, s'organitzaran en l'edifici municipal reunions conjuntes de coordinació amb representants de les cinc residències d'ancians que hi ha a Elx: Sènior, Domusvi l'Aljub, Domusvi Carrús, Residència de la 3a Edat d'Altabix i l'Asil de San José.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Puig convoca una reunió per a acordar noves restriccions" "ATENCIÓ: Continuen pujant els contagiats espanyols"