Una empresa valenciana crea el primer test PCR de saliva que es fa des de casa

Els resultats arriben en 24 hores
La prova es fa en casa | ACN

L'empresa biotecnològica valenciana Igenomix ha posat en el mercat el primer test PCR de saliva per a la detecció del Covid-19 que es fa des de casa, amb la finalitat de previndre riscos associats als desplaçaments. El test, que està destinat a la detecció qualitativa de l'àcid nucleic del SARS-CoV-2 en mostres del tracte respiratori superior, és una prova PCR que pot ser recollida fàcilment pel pacient, depositant un poc de saliva en un recipient, segons ha explicat el director de Màrqueting de la signatura, Gonzalo Echavarría.

El nou test d'Igenomix se sol·licita per internet i es rep en molt poques hores en casa. La caixa conté les instruccions de recollida i un xicotet recipient a on el pacient pot dipositar la saliva, després d'haver guardat «un micro dejuni» de 30 minuts. Segellat el recipient a on s'ha posat la saliva i introduït de nou en la caixa, la prova és recollida per un missatger d'Igenomix, que s'encarrega de portar-la al laboratori central per al seu processament.

Els resultats estan disponibles en 24 hores a partir de la recepció de la mostra en els laboratoris, i el pacient rep un correu electrònic amb el resultat de la prova. L'empresa assenyala que la PCR és la tècnica reconeguda per l'Organització Mundial de la Salut com Gold Standard (test de referència) i, per tant, la més segura per a determinar un positiu o negatiu en l'individu.

La companyia valenciana es dedica a la salut i a la genètica reproductiva, i des de l'inici de la pandèmia, els seus laboratoris van ampliar els seus servicis per a testar per PCR i Anticossos als ciutadans de la majoria dels països en els que es troba present. Ha posat en marxa diferents iniciatives com la del test sense baixar del cotxe en alguns aparcaments de grans ciutats del món.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Desallotgen una discoteca i pillen 64 festes il·legals en Alacant" "Urgent: El territori valencià, de les zones més vulnerables al Covid-19 segons la UE"