Generalitat i oci nocturn amplien la negociació per a estudiar la reobertura amb condicions d'hostaleria

Estan buscant solucions a la problemàtica del sector

Pla general dels clients esmorzant a la terrassa del Bar Ester del Mercat Municipal de Tortosa
El sector espera poder obrir | ACN

La Generalitat Valenciana i el sector de l'oci nocturn han acordat reunir-se esta setmana en una tercera ronda negociadora per a buscar un «encaix» normatiu que permeta la reobertura dels locals però amb les mateixes condicions que l'hostaleria.

D'eixa manera ho han indicat aquest dimecres a Europa Press fonts de l'administració i de l'Assemblea Acampada Oci Nocturn, després de la segona reunió del procés negociador entre empresaris, la Secretaria Autonòmica de Turisme i la Secretaria autonòmica de Seguretat i Emergències per a buscar solucions a la problemàtica del sector davant de les restriccions sanitàries que impedixen l'activitat de l'oci nocturn.

Es dedicarà temps per a estudiar la situació del sector

Des de la Generalitat han indicat que es donarà més temps a la negociació per a estudiar la possibilitat d'«encaixar» la normativa valenciana de manera que el sector de l'oci nocturn puga fer activitats d'hostaleria en horari diürn, amb l'objectiu d'«esmorteir els perjuís que estan patint» els empresaris.

Per part seua, el portaveu de l'Assemblea Acampada Oci Nocturn CV, Vicente Pizcueta, ha explicat a Europa Press que el «problema» per als empresaris és que la proposta que ha formulat la Generalitat suposa una «burocràcia inconcebible que el sector no pot assumir» i ha reclamat que s'«automatitze el procediment amb una simple instrucció, ordre o decret».

«Altres autonomies han automatitzat el procediment. Estem arribant els últims a la reobertura i hem d'aprendre dels que ho fan bé», ha assenyalat el portaveu, abans de recalcar que el que està sobre la taula està «salvar a les pimes i a empreses prestant servicis d'hostaleria».

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram


Comentaris

envia el comentari