El govern espanyol retira el toc de queda obligatori i el deixa en mans de les comunitats autònomes

Els governs autonòmics podran decidir les mesures a partir del 9 de novembre
El president Pedro Sánchez | Europa Press

El Consell de Ministres ha aprovat este dimarts el decret de pròrroga de l'estat d'alarma per un període de sis mesos que sotmetrà a criteri del Congrés dels Diputats este dijous. El decret modifica els articles 9 i 10 del document original de diumenge passat i suprimix la vigència actual per a tot el país de la restricció de mobilitat entre les 23.00 hores i les 06.00 hores.

D'esta manera, a partir de l'entrada en vigor de la pròrroga el 9 de novembre, els governs autonòmics tindran la potestat de decidir quines limitacions de mobilitat establixen segons els indicadors. Segons la portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, es tracta de donar empara legal als territoris per actuar.

L'executiu de Pedro Sánchez disposa per ara de 48 hores més per acabar de negociar el suport parlamentari a la mesura, que ara per ara només disposa del 'sí' garantit del PNB, Nueva Canarias i els quatre diputats del PDeCat. El PP ja ha advertit que només donarà suport a una pròrroga màxima de huit setmanes, mentres que els socis parlamentaris de l'executiu, com ERC, veuen bé la mesura però reclamen una fórmula perquè el Congrés puga votar-la mentres estiga en vigor.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Atenció: Ximo Puig no descarta tancar el territori valencià abans del pont" "61 treballadors de l'Ajuntament de València en quarantena per un brot de 26 casos"