Pedro Sánchez fa una nova proposta respecte a les vacunes contra el coronavirus

El president del govern espanyol aposta perquè les farmacèutiques atorguen llicències voluntàries per produir vaccins contra la Covid-19

El Govern d'Espanya ha assenyalat este dijous que la suspensió temporal de les patents de les vacunes desenvolupades contra el coronavirus plantejada per l'administració Biden "marca el camí" encara que ha avisat que "l'exempció sola no és suficient per a garantir l'accés als països en desenvolupament".


Es tracta d'un plantejament que fa temps que defensa el mateix president del Govern, Pedro Sánchez. Segons ha informat Moncloa, la suspensió temporal "pot portar algun temps aprovar-la i, mentrestant, es requereix que les farmacèutiques siguen flexibles accelerant la concessió de llicències voluntàries".


El Govern ha apuntat també que es necessita "reforçar la transferència de coneixement i tecnologia, augmentar la producció global de vacunes i accelerar la seua distribució per tot el planeta".

Pedro Sánchez presentarà la proposta a la Cimera Social Europea que comença este divendres a Porto (Portugal)

La proposta del president del govern espanyol perquè les farmacèutiques atorguen llicències voluntàries per produir vaccins contra la Covid-19 és una de les pedres angulars de la iniciativa que l'executiu ha difós ja entre els socis de la Unió Europea en forma de 'non-paper'.

Oficialment, Pedro Sánchez durà la proposta a la Cimera Social Europea que comença este divendres a Porto, a Portugal. El cap de l'executiu espanyol viatjarà este mateix divendres cap a la ciutat portuguesa per assistir en esta trobada amb els diferents caps d'estat de la Unió Europea.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Un exdirectiu de l'OMS destapa la realitat de les patents i les vacunes" "Baixen els contagis per coronavirus a Espanya, però puja la incidència"