La presidenta del Col·legi de Metges de València advoca pel «confinament total» de la població

Segons la presidenta, la situació de la pandèmia del coronavirus «clama al cel i hi haurà una autèntica costa de gener»
Demana el confinament total | Europa Press

La presidenta de l'Il·lustre Col·legi Oficial de Metges de València, Mercedes Hurtado, ha afirmat este dimecres que «sanitàriament hauria d'haver un confinament total» en el territori valencià perquè, al seu juí, la situació de la pandèmia del coronavirus «clama al cel i hi haurà una autèntica costa de gener» després de les festes i reunions familiars. «Anem una altra volta embolicats en un tsunami», ha agregat.

Mercedes Hurtado s'ha pronunciat en eixos termes en una entrevista en la Cadena Ser, recollida per Europa Press, un dia després. La presidenta del Col·legi de Metges ha advertit que els professionals sanitaris estan «preocupats i saturats» perquè els hospitals i les UCI «tornen a estar plens i no té pinta de parar sinó d'anar en 'crescendo'» després de les festes nadalenques i la Nit de cap d'any. «Si no es complixen les normes i la gent celebra alegrement el Nadal com unes altres qualsevol, això passarà factura en la costa de gener», ha alertat.

Hurtado ha assenyalat que tant l'òrgan col·legial com les institucions «no han parat d'apel·lar a la responsabilitat» però «hi ha un comunicat de la població que l'està desbaratant tot». En este context, ha afirmat: «Si apel·lant a la responsabilitat no fan cas, ens haurà de quedar un confinament de tots per culpa d'eixos grups de població que no estan complint».

S'ha mostrat «d'acord» amb el president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós, en què «sanitàriament hauria d'haver un confinament total». «Després està la part econòmica, però és que ací hi ha vides en joc», ha assenyalat Hurtado, qui ha evitat «ficar-se en el tema econòmic» per a advertir: «Des del punt de vista sanitariaixò clama al cel».

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Una empresa valenciana crea un 'kit' per a detectar la nova soca britànica del Covid-19" "Puig advertix d'«actuacions contundents» contra festes el dia de Cap d'Any"