La presó de Picassent tanca en tindre 133 casos de Covid-19 entre els residents

A demés, hi ha 16 treballadors també contagiats
Hi ha 133 presos contagiats | Europa Press

El número de presos amb test positiu per Covid-19 en la presó de Picassent, en la comarca de l'Horta (València), ha augmentat fins a 133, és a dir, 90 casos més des de l'última actualització fa un poc més d'una setmana.

Segons ha informat IIPP, la immensa majoria dels positius són asimptomàtics entre una població que se situa en 1.910 interns. Alguns casos presenten simptomatologia lleu i no hi ha cap ingressat en l'hospital. El número d'interns confinats en cel·la, com a marca el protocol sanitari, és de 473.

Quant al número de treballadors, 16 funcionaris es troben amb una PCR positiva i 6 estan en aïllament. Caldria sumar altres sis pertanyents al Centre d'Inserció Social i el número d'empleats en quarantena ascendix a 27. Davant d'esta situació, el centre, en coordinació amb la Secretaria General d'Institucions Penitenciàries, ha disposat noves mesures contra el Covid-19 que entren hui en vigor i tindran una vigència inicial de dos setmanes.

Suspensió de totes les activitats de la presó

Entre elles, se suspenen totes les comunicacions, ordinàries i especials; totes les eixides de permís, programades i qualsevol altra eixida, excepte per causes de força major, situació de necessitat, per raons judicials o sanitàries imprescindibles. A demés, se suspenen els tallers productius; i només es permetrà l'accés al personal funcionari i laboral, i al personal extrapenitenciari la faena del que siga indispensable.

Per a pal·liar esta restricció de les comunicacions i permisos de les persones que es troben a la presó, s'ampliarà el número de trucades telefòniques que tenen autoritzades els interns, especialment amb els seus advocats, i es potenciarà l'ús de les telefonades per vídeo.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"15 jóvens queden en la Malva-rosa per a beure alcohol i jugar a vòlei" "54 municipis valencians no han detectat casos de Covid-19 en el 2021"