Sanitat obri un procediment per a jubilats interessats en ajudar amb faenes de lluita contra el Covid-19

Es podrà incorporar a la campanya a personal jubilat del Sistema Nacional de Salut menor de 70 anys
Jubilats sanitaris podran ajudar amb faenes de lluita contra el Covid-19 | ACN

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha posat en marxa un procediment d'inscripció per a personal del Sistema Nacional de Salut jubilat interessat a col·laborar en faenes de suport o en la campanya de vacunació contra el Covid-19. Es tracta d'una mesura que s'adopta perquè el control de l'evolució de la pandèmia per part dels sistemes de salut pot exigir un reforç de les plantilles de professionals.

Hui en dia, el Sistema Valencià de Salut té capacitat per a administrar de manera àgil les vacunes que el territori valencià rep, però si les farmacèutiques pogueren aportar una quantitat important de dosis en un temps relativament curt, la campanya de vacunació es podria reforçar amb este personal voluntari.

Les vacunes són una ferramenta segura i eficaç per a controlar l'evolució de la pandèmia i preservar la salut de la ciutadania i la Conselleria ha resolt obrir un procediment per a incorporar a la campanya, en cas de ser necessari, de manera voluntària, a personal jubilat del Sistema Nacional de Salut menor de 70 anys.

Els professionals han de ser menors de 70 anys

El procediment està obert a professionals de Medicina, Infermeria, Odontologia, Veterinària i Podologia del Sistema Nacional de Salut menors de 70 anys; i la inscripció es fa telemàticament a través de la pàgina web de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

Les persones interessades han d'emplenar i registrar la sol·licitud en línia, a on han d'indicar el col·lectiu al que pertanyen i el departament de salut amb el que voldrien col·laborar, igual que les seues dades personals i mitjans de localització. La documentació acreditativa dels requisits es presentarà quan l'Administració ho requerisca i la inscripció continuarà oberta fins a un altre avís. En cas de dubte, es pot trucar al telèfon 012.

L'obertura d'este procediment de personal jubilat voluntari és una mesura prevista en el Reial decret llei 21/2020, de 9 de juny, de mesures urgents de prevenció, contenció i coordinació per a fer front a la crisi sanitària ocasionada pel Covid-19; i ja es contemplava també en la primera declaració d'estat d'alarma pel Covid-19 en el mes de març de 2020.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Investiguen una nova variant del Covid-19 trobada en Brasil" "Sanitat es nega a avançar el toc de queda a les 20.00 hores"