La FIFA concedeix el Mundial del 2030 a Espanya, Portugal i el Marroc

La Federació Internacional de Futbol (FIFA) ha anunciat este dimecres que concedeix a la candidatura d’Espanya, Portugal i el Marroc el Mundial del 2030, encara que el partit inaugural serà a Montevideo (Uruguai), el primer matx de la selecció argentina es jugarà a Argentina i el primer de la paraguaiana, al Paraguai.


Rebre les notícies de València Diari

La concessió d’estes tres trobades a la candidatura sud-americana és una picada d’ullet al centenari de la primera Copa del Món celebrada a Uruguai el 1930. Serà una Copa del Món a sis països, que ja estan classificats per a la cita per la seua condició d’amfitrions, i en tres continents.

Pedro Rocha, president de la Comissió Gestora de la Real Federació Espanyola de Futbol, ​​destaca “la il·lusió de poder tornar a portar Espanya, gairebé 50 anys després, l’organització d’un Mundial”. “Estic segur que juntament amb el Marroc i Portugal organitzarem el millor Mundial de la història”, ha declarat.

En un món dividit, la FIFA i el futbol s’estan unint”, va afirmar el President de la FIFA, Gianni Infantino en un comunicat.

Es va acordar per unanimitat celebrar el centenari de la Copa del Món de la FIFA, la primera edició del qual es va jugar a Uruguai el 1930, de la manera més adequada. Com a resultat, hi haurà una celebració a Sud-amèrica i tres països sud-americans (Uruguai, Argentina i Paraguai) organitzaran cadascun un partit de la Copa Mundial de la FIFA 2030. El primer d’estes tres partits, per descomptat, es jugarà a l’estadi on va començar tot, al mític Estadi Centenari de Montevideo, precisament per celebrar l’edició centenària de la Copa Mundial de la FIFA”, va comentar Infantino.

El camí d’Espanya, Portugal i el Marroc es va aclarir després de la decisió d’Aràbia Saudita de retirar la seua candidatura

La inclusió del Marroc en la candidatura ibèrica va provocar una divisió del vot africà. Així, la proposta saudita, que era conjunta com Grècia i Egipte, i hagués estat la primera Copa del Món que es dispute en tres continents a la vegada (Àsia-Europa-Àfrica), es va quedar en un somni.

Últimes notícies

Notícies relacionades

Activar notificacions D'acord No, gràcies