Ayora celebra 'El Primer Corte de la Miel' del 8 al 12 d'octubre

Demà, divendres 8 d'octubre a les 19.00 hores, tindrà lloc la inauguració de - 'El Primer Corte de la Miel'- d'Ayora
El Primer Tall de la Mel - d'Ayora |

'El Primer Corte de la Miel', torna a Ayora de forma presencial després de la pandèmia. L'esdeveniment començarà demà amb la seua inauguració, que serà a les 19.00 hores, i a la que asssitiran el Sr. Francisco Molina Agulló, Director Territorial de Presidència i D. Carlos Fernández Bielsa, Vicepresident de la Diputació de València. Ayora celebra del 8 al 12 d'octubre la seua XX edició de 'El Primer Corte de la Miel'.

En esta edició s'amplia el recinte firal, per poder oferir més aforament als assistents i evitar les aglomeracions. També es té en compte la normativa Covid vigent, per a això es comptarà amb equips de neteja i vigilància per garantir la seguretat de l'esdeveniment i de tots els seus participants.

Esta fira plenament consolidada com a fira apícola, gastronòmica, turística i cultural, on tothom té l'oportunitat de conéixer millor el món de la mel de mà dels apicultors de la zona, està declarada com a Festa d'Interés Turístic Autonòmic per la Generalitat Valenciana.

El Primer Tall de la Mel - d'Ayora |


Ayora compta amb una arrelada tradició apícola i és una de les localitats que més mel produeix i exporta de la Comunitat Valenciana, situant-se també de les primeres productores a nivell nacional.

Un dels majors atractius de la fira és la gran urna de vidre on es realitzen les demostracions de tall de mel en directe, descobrint com és un rusc per dins i coneixent com treballen els apicultors.

En esta fira, a més de conéixer el món de l'apicultura, podran degustar-se productes típics de la comarca, tastar els plats més representatius de la gastronomia local, es realitzaran visites guiades al patrimoni cultural local, hi haurà espectacles per als més petits, concerts, exposicions, zona comercial, zona artesanal, etc.

Sens dubte és l'esdeveniment que més agrada als turistes que visiten Ayora, per l'organització, preparació i decoració del recinte firal, el qual s'estén per tot el municipi.


 

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"La Diputació reobri les inscripcions de Castelló Sènior, vacances per a gent major" "La vaga de 'Kellys' podria deixar sense servei a 21.000 habitacions en Benidorm"