Clara millora de l'oratge este dimarts però s’instaura el fred de tardor

El mal oratge d’este dilluns té les hores comptades i començarà un dimarts d’ambient solejat, encara que el fred i el vent seran els protagonistes
Les temperatures de tardor arriben aquest dimarts | Arxiu

 

El canvi d'òratge anunciat finalment ha arribat, amb un dia marcat pels núvols i també per alguns arruixons. En general, les precipitacions avançaven ràpidament, fent que no poguessen acumular-se grans quantitats de pluja. La temperatura també ha canviat este dilluns, on ha baixat un parell de graus. Però el fred es notarà a partir d’esta pròxima matinada.

La massa d’aire fred acabarà de creuar al llarg d’esta vesprada i matinada, i ja a primeres hores d’este dimarts es notarà la fresca matinal. Està previst que la temperatura nocturna baixe entre 3º i 5º, amb uns termòmetres que es mouran entre els 10º i 15º en tot el territori valencià, i fins i tot, en zones elevades i interiors els termòmetres se situaran a prop dels 6º o 7º.

Al migdia la cosa no canviarà massa, la temperatura també serà més baixa que estos dies anteriors, amb un descens d’entre 2º i 4º. Els termòmetres enregistraran unes màximes que oscil·laran entre els 18º i 23º en general, encara que en alguns punts d’Alacant, com en la mateixa capital o en Oriola podran ser un poc més altes.

Mapa de la previsió per a este dimarts | AEMET

 

Més sol però també més vent

Els núvols desapareixeran completament este dimarts, amb una jornada que es presentarà solejada. Pocs núvols es voran este dimarts, amb un cel ben blau. El que sí que arribarà serà el vent de l’oest, que bufarà amb certa intensitat.

Durant el matí serà quan les ratxes de vent seran més fortes i més freqüents. Bufarà al voltant dels 40 i 50 km/h, i fins i tot, en punts elevats podrà superar els 70 km/h. Amb el pas de les hores, a partir de migdia, perda força el vent de l’oest deixant un temps més tranquil durant la vesprada.

On bufarà més fort serà en el nord de Castelló, on aquí el vent de mestral, canalitzat al llarg de la vall de l’Ebre, arribarà amb més intensitat i les ratxes de vent arribaran fins als 80 km/h. En este sentit, AEMET manté en alerta este sector des de la matinada fins al migdia del dimarts.

Alerta per vents forts en les comarques del nord de Castelló | aemet

 

Desapareix la tardor?

Després de la refrescada d’estos dos dies (dilluns i dimarts), de cara el dimecres la temperatura voldrà pujar una miqueta, amb un dia de temps radiant. Els termòmetres ascendiran dos o tres graus respecte al dimarts. Durant el dimecres, la temperatura serà de tardor però, a partir d'eixe moment, seguirà pujant i tornarem a estar per damunt dels valors d’octubre.

L’ambient més càlid tornarà durant uns dies però de cara el cap de setmana podria tornar a baixar. Els models encara no s’acaben de posar d’acord al voltant d'este canvi d'oratge, per això caldrà anar seguint futures actualitzacions.

També pots llegir...

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Arriba de ple la tardor amb un inici de setmana amb arruixons a la vista" "Diumenge amb més sol i calor, però la setmana que ve la tardor arriba de colp"