Elsa ens portarà un episodi de pluges i un temporal de vent huracanat

L'episodi de pluges només serà este divendres i el cap de setmana recuperarem el sol, però acompanyat de vendavals molt violents
El vent s'anirà incrementant este divendres i serà huracanat el cap de setmana | Arxiu

Este cap de setmana serà el que caldrà prendre més precaucions del que portem d'hivern. Segons els mapes de l’oratge, podríem tenir la ventada més forta dels últims anys en tot el territori valencià, però sobretot serà en l'interior a on patiran les ratxes de vent més fortes. D'altra banda, també tindrem un episodi de pluges que s'iniciarà esta pròxima nit de dijous i s'acabarà durant les primeres hores de dissabte. Les pluges en general seran dèbils, si bé en l'interior podran ser més abundants.

Mapa de símbols previst per a este dissabte | Aemet

Divendres passat per aigua a l'interior

Este matí de divendres el cel estarà molt ennuvolat en general, però les pluges quedaran restringides en l'interior fins a migdia. A partir de la vesprada l'arribada de la borrasca Elsa, que tants problemes ha ocasionat en la vessant atlàntica peninsular, arribarà també a totes les comarques valencianes, inclosa la costa. Les temperatures diürnes baixaran clarament, mentres que les nocturnes seguiran sense canvis.

Durant la vesprada i la nit d’este divendres a dissabte, les precipitacions més abundants seran en l'interior, a on es podran acumular localment més de 20 l/m². En la costa també arribarà a ploure, però les precipitacions seran més dèbils. El vent de ponent encara no s'enfortirà massa i serà més prompte dèbil, però això durarà ben poc.

Mapa d'avisos per a este divendres | Aemet

Episodi de vent extrem

El cap de setmana vindrà protagonitzat pel vent. Dissabte és el dia més perillós i que caldrà extremar més les precaucions en zones elevades i en l'interior de les comarques de València, Castelló i Alacant, a on es podran superar els 120 km/h amb facilitat. No es descarta que alguna ratxa arribe als 150 km/h. En la costa també farà vent però serà més dèbils i amb ratxes més 'normals', per baix dels 90 km/h.

Quant al cel, al matí encara podria quedar algun arruixó residual en algun punt costaner, però amb la ventada que entrarà a partir de migdia el cel quedarà ben solejat a la vesprada. Tot i el vent, este mateix ponent, juntament amb més sol, farà que les temperatures diürnes pugen clarament i es superen els 20ºC en molts indrets de la costa.

Diumenge seguirà dominant el sol i el vent seguirà bufant molt fort, especialment en l'interior, mentres que en la costa començarà a encalmar. Les temperatures, amb menys vent de ponent, baixaran un poc. Les temperatures màximes seguiran sobre els 20ºC en zones costaneres, mentres que en l'interior quedaran sobre els 15ºC.

Els pròxims dies, de cara a la setmana que ve, l'anticicló s'imposarà clarament i això farà que els vents vagen a la baixa i les nits tornen a ser més fredes. Tot i això, seguirem amb un ambient poc hivernal en general. Pareix que el fred cru d'hivern no voldrà arribar este 2019.

També pots llegir...

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"L’arribada d’un nou front atlàntic complicarà l'oratge este dijous" "Torna l'estabilitat i la bonança de forma transitòria"