Gregalada al sud de la Comunitat

L'ambient de hui serà tant fred com el d'ahir tot i que tindrem el dia més clar i el sol es deixarà veure més

El mes de novembre ha començat recordant-nos que l'hivern no està lluny. Hem passat de tindre temperatures per damunt dels valors habituals per l'època esta cap de setmana passada a tindre dos o tres graus per davall del que haurien d'estar marcant els termòmetres.

L'ambient de hui serà tant fred com el d'ahir tot i que tindrem el dia més clar i el sol es deixarà veure més, però la massa d'aire fred que entrà dimarts per nord es deixarà sentir hui també accentuada pel vent de mestral que anirà perdent força però encara es deixarà sentir fins ben entrada la vesprada al nord. Al centre i al sud girarà de mestral a gregal deixant el cel més cobert i fins i tot pluges entre dèbils i moderades durant la nit i matinada.


Cal seguir de ben a prop les previsions perquè els models no acaben de posar-se d'acord amb l'oratge per al divendres i per al cap de setmana perquè es formarà una borrasca sobre Còrsega i Cerdanya que tocarà de refilada el centre i el sud de la Comunitat deixant forts vents de gregal, mala mar i precipitacions que localment seran moderades al sud de València i al nord d'Alacant.

Les temperatures, lluny de recuperar-se encara podran baixar un poc més, sobretot al centre del dia.


La incertesa és total de cara al cap de setmana perquè no sabem ben bé que és el que acabarà fent la borrasca. Tot indica que acabarà ubicant-se sobre el nord d'Àfrica, sobre Tunísia, des d'on ens enviarà vent forts de gregal fins diumenge al migdia al sud deixant la mar molt alterada i llançant núvols cap a la Comunitat valenciana que poden arribar a deixar pluges a les zones més costaneres del sud de València però sobretot a la costa del centre i nord d'Alacant.

Entre diumenge i dilluns es deixarà sentir de nou el mestral (vent del nord-oest) que farà escampar la nuvolositat però mantindrà l'ambient molt fresc.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Camí de l'hivern" "Arriba una DANA que deixarà pluges abundants al Mediterrani"