Un pas enrere, tornen les pluges i la baixada de temperatures

Demà dimecres, ruixats i tronades que avançaran de nord a sud afectant cap a migdia bona part de Castelló i de València

Sortida de sol des des del Delta de l'Ebre

Tot indica que l'oratge vol fer un pas enrere i, encara que ahir l'estiu començava amb un dia marcat pel ponent i les altes temperatures, hui no farà tanta calor en girar el vent a component d'origen marítim, i de cara a dimecres hem de tindre en compte tres factors que ens portaran un dia més típic de tardor o primavera que d'estiu.

Situació metereològica dimecres a partir de les 12 hores

En primer lloc, la posició de l'anticicló impulsarà cap a nosaltres vents de component nord. Pots ser al nord i per l'interior predomini el mestral però a la costa podrà bufar de gregal que sempre és més humit i fa que la probabilitat de pluja siga major. Vent de component nord que també serà el responsable de fer arribar a la Comunitat una línia d'inestabilitat que avançarà de nord a sud.
Temperatures dimecres a partir 12 hores

Eixa línia d'inestabilitat es correspondrà en altura (a uns 5.500 metres) amb un embossament d'aire fred amb temperatures entre els 15 i els 20 graus per davall de zero que serà l'encarregat d'atorgar inestabilitat a l'atmosfera.

I en superfície, a uns 1.500 metres d'altura, veiem com l'aire càlid que ens apropava air el ponent tendirà a desplaçar-se cap a l'est, cap al centre i el sud d'Itàlia afavorint un descens de les temperatures a les nostres latituds.
Temperatures

Amb tot el que acabem de contar hui no farà tanta calor com ahir en girar el vent de ponent i mestral a xaloc, però serà fins a última hora del dia quan el cel quede més ennuvolat i es registren le sprimeres pluges al nord.

Oratge hui dimarts 22 de juny

Temperatures hui dimarts 22 de juny

Demà dimecres es manifestarà la inestabilitat des de primera hora. Ruixats i tronades que avançaran de nord a sud afectant cap a migdia bona part de Castelló i de València. Calculem que pot arribar a ploure i a ronar en punts de muntanya del nord d'Alacant però serà difícil que ploga més al sud.

Oratge demà dimecres 23 de juny

Temperatures demà dimecres 23 de juny


A primera hora de dijous (dia de Sant Joan) encara podran tindre núvols abundants i algun ruixat dèbil al sud, però no tardarà en imposar-se el sol i començar a pujar les temperatures.


Tant divendres com el cap de setmana ens espera una situació meteorològica marcada per l'estabilitat i per un ascens de les temperatures que en esta notarem més a l'interior que a la costa.

Temperatures demà dimecres 23 de juny

🌞Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram


Comentaris

envia el comentari