Un convent de monges 'intoxicat' per l'associació de marihuana del costat

La congregació i col·legi salesià María Auxiliadora conviu paret amb paret amb un popular club de cànnabis de la ciutat
El Sweet Oil té de veïnes huit monges al capdavant d'una escola religiosa amb 300 alumnes   | sweetoilcannabisclub.com

 

En el número 65 del carrer Sepúlveda de Barcelona se situa un dels populars clubs de cànnabis, a on els socis poden adquirir i consumir marihuana lliurement. Però el Sweet Oil té una característica particular que el diferencia dels demés: conviu paret amb paret amb una congregació de monges, que asseguren 'afogar-se' amb el fum, segons relata 'Crónica Global'. A més, el convent és també un col·legi salesià amb 300 alumnes

 

«De matí, quan obrim, tot fa olor de marihuana», expliquen fonts de la congregació. També es queixen del tràfic de ciutadans i turistes que comporta i del soroll que genera, especialment el cap de setmana. «Creguem que és un perill tant per als xiquets com per a la comunitat. Degrada el barri», assenyala un portaveu dels veïns. «No estem en contra de que existisquen, però segur que en tot el districte de l'Eixample hi ha ubicacions millors que al costat d'una escola religiosa en la qual viuen huit monges», acaba.

 

No es pot precintar

Els veïns han provat sort amb tots els tràmits possibles per a aconseguir tancar el club, però sense èxit. L'Ajuntament reconeix que no pot precintar l'associació de marihuana, pel fet que existix des d'abans de l'ordenança urbanística municipal aprovada el 2016, que «posava ordre» al sector. La nova llei establia que els clubs de cànnabis han d'estar a una distància mínima de 100 metres d'escoles, centres educatius i equipaments comunitaris. A més, no poden estar a menys de 100 metres l'una de l'altra, o 150 en el cas de Ciutat Vella i Gràcia.

 

En una visita de 'Crónica Global' al Sweet Oil de Barcelona,  el gerent assegurava que no entren menors d'edat, per la qual cosa no representa una amenaça real per als xiquets de l'escola. El filtre d'entrada és exigent, excepte amb els turistes, que es poden fer socis en el moment i entrar al club, sense haver sigut recomanats prèviament per un altre usuari.

 

 

Són legals les associacions de marihuana?

Les associacions tenen empara legal i el cultiu i el tràfic de marihuana que es consumix en l'interior viuen en una 'alegalitat' que es podria equiparar a l'exercici de la prostitució. Els usuaris podem comprar herba i només poden consumir la marihuana en l'interior de l'associació. Necessiten un carnet de soci, que obtenen quan són recomanats per un soci anterior. A més, el Tribunal Suprem avala les xicotetes associacions, tot i que ha posat límit als grans clubs, amb centenars d'associats, per considerar que podria tractar-se de tràfic de drogues.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!