Abusa d'una menor discapacitada després de fer-se passar per una dona valenciana

L'home concertava cites amb la víctima a través del telèfon mòbil
Imatge d'arxiu d'un telèfon mòbil  | València Diari

Este dijous, en la secció cinquena de l'Audiència Provincial de Pontevedra, amb seu en Vigo, ha tingut lloc un juí d'un acusat d'abusar sexualment a una menor de 15 anys discapacitada en esta mateixa ciutat. L'home concertava cites amb la víctima a través del telèfon mòbil.

Segons l'escrit d'acusació pública, la víctima, de 15 anys d'edat i amb una discapacitat del 33 per cent (discapacitat intel·lectual lleu), va dormir a casa de l'acusat, en el mateix llit, en juny del 2017. L'acusat va aprofitar eixa circumstància per a fer-li tocaments i intentar penetrar-la vaginalment.

Es feia passar per una dona valenciana

Mesos després, víctima i acusat van iniciar el contacte a través de whatsapp. El processat es va fer passar per una dona anomenada Lara, de València, per a guanyar-se la confiança de la menor i fer-li creure que era tarotista. Fent-se passar per eixa persona, intentava convéncer a la xiqueta perquè mantinguera relacions sexuals amb l'acusat.

Finalment, la menor va accedir i va quedar, a través de whatsapp, almenys en dos ocasions amb este home, amb qui va quedar en zones de muntanya apartades en desembre de 2017. En les dos ocasions, l'acusat va abusar sexualment d'ella, que sabia que era menor de 16 anys.

Per estos fets, la Fiscalia sol·licitava per a l'acusat abans del juí 11 anys i 3 mesos de presó per cadascun dels dos delictes continuats d'abús sexual, també 36 anys d'allunyament de la xica i 16 anys de llibertat vigilada. Pel delicte de l'articule 183 ter.1 del Codi Penal (relatiu als contactes per telèfon per a concertar cites i abusar de la jove), demanava la pena de 3 anys de presó, 5 anys d'allunyament i 3 anys de llibertat vigilada.

En el juí, el Ministeri Fiscal ha reduït la seua petició de pena, pel fet de què en el seu escrit sol·licitava que l'acusat fóra condemnat, entre altres càrrecs, per dos delictes continuats d'abús sexual. La Fiscalia només demana que l'home siga sentenciat per un delicte continuat d'abús sexual i per un altre delicte de l'articule 183 ter.1 del Codi Penal (relatiu als contactes per telèfon per a concertar cites i abusar de la jove), passant de 25 anys i mig a 13 anys de presó.

També pots llegir

 

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

"Fotos: Una manifestació col·lapsa el centre de València" "Li trenquen el nas i li obrin la cella en l'eixida d'una discoteca de Vinaròs"