S'afona una casa en Alcoi, la quarta esta setmana

L'Ajuntament afirma que la caiguda no està relacionada amb el temporal
Afonament de la casa en el que va morir una dona este dimecres | Ajuntament d'Alcoi

L'Ajuntament d'Alcoi, en la comarca de l'Alcoià (Alacant), ha informat este dijous de l'afonament d'una nova casa, la quarta en els últims tres dies, sense que s'hagen produït danys personals. La vivenda estava situada en el número 86 del carrer de Sant Mateu, a l'altura de la Placeta dels Eres, i s'ha caigut en un solar del costat.

 

La casa s'ha afonat este migdia i, segons han assenyalat fonts municipals, la caiguda no s'atribuïx al temporal provocat per la borrasca 'Glòria'. La zona ha quedat acordonada però està oberta al trànsit de vehicles.

 

La 4a casa que s'afona esta setmana en Alcoi

Es tracta de la quarta casa que cau en el centre històric d'Alcoi esta setmana. La primera va ser en la matinada del 19 al 20 de gener en el carrer del Pintor Casanova. Es tracta d'una casa de 1909 que estava protegida i l'Ajuntament ha posat en mans de la Fiscalia el seu afonament. 

 

La segona casa es va afonar en el carrer de la Casa Blanca en la matinada del 20 al 21 de gener i en estos moments s'estudia què ha pogut passar, atés que no estava en situació de ruïna. Finalment, la tercera casa, en el carrer de Sant Agustí, es va afonar ahir dimecres i va provocar la mort de la seua propietària, de 74 anys.

 

 

20 cases en ruïna

Fonts municipals han afirmat que el barri antic d'Alcoi té comptabilitzades una vintena de cases declarades en ruïna. A pesar d'això, han recalcat que el consistori només pot actuar d'ofici en les vivendes declarades en ruïna imminent, una circumstància que no es dona en estos moments.

 

Des de l'Ajuntament, s'ha recordat als propietaris l'obligació de tindre les seues cases en condicions. A demés, han assenyalat que des de l'any 2000, els propietaris dels immobles de més de 50 anys estan obligats a passar la Inspecció Tècnica d'Edificis (ITE) per a garantir un bon estat i és obligació dels titulars el seu manteniment.

 

També pots llegir...

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram