Un conductor investigat per falsificar l'adhesiu de la ITV en la Marina Alta

Ha sigut descobert en una carretera secund脿ria entre D茅nia i Pedreguer

Adhesiu de la ITV falsificat
En la lluna davantera hi havia dos adhesius | Gu脿rdia Civil

La Gu脿rdia Civil d'Alacant ha investigat al conductor d'un cotxe com a presumpte autor d'un delicte de falsedat documental per usar un adhesiu d'ITV falsa.

Els fets van tindre lloc quan una patrulla de motoristes del Destacament de Tr脿nsit de Benidorm, en la comarca de la Marina Baixa (Alacant), va donar l'alt a un cotxe en una carretera secund脿ria entre les localitats de Pedreguer i D茅nia, en la Marina Alta (Alacant), mentres es trobaven fent un control d'identificaci贸 de vehicles.

El conductor, de nacionalitat espanyola, va aportar la documentaci贸 del cotxe als agents, els qui van comprovar a trav茅s de la base de dades de la Direcci贸 General de Tr脿nsit que el vehicle en q眉esti贸 tenia la ITV caducada des del 19 de setembre de l'any 2019. Va ser quan els agents van observar com en la lluna davantera hi havia dos adhesius que suposadament corresponien a les dos 煤ltimes dates de pr貌xima inspecci贸: una de setembre de 2019, i l'altra d'agost de 2020. Segons la informaci贸 llan莽ada per l'adhesiu que portava de manera fraudulenta en el cristall, la ITV ja estaria caducada des de feia mesos.

 

An脿lisi i investigaci贸

Amb la informaci贸 recopilada per la patrulla actuant, el Grup d'Investigaci贸 i An脿lisi de Tr脿nsit (G.I.A.T.) de la Gu脿rdia Civil d'Alacant, va fer posteriorment les comprovacions per a verificar que,
efectivament, el propietari del cotxe havia d'haver passat la inspecci贸 t猫cnica del seu vehicle abans del 19 de setembre de 2019, fa any i mig.

Com a resultat, un home de 50 anys de nacionalitat espanyola, ha sigut investigat com a presumpte autor de delicte falsedat documental per 煤s de certificaci贸 falsa, per fer un 煤s no autoritzat del distintiu oficial d'haver superat favorablement la Inspecci贸 T猫cnica de Vehicles (ITV). Tot aix貌 amb la finalitat de no ser denunciat per circular amb la ITV caducada, una infracci贸 administrativa que comporta sancions per valor d'entre 100 i 200 euros.

Delicte de falsedat documental

En este sentit, una recent sent猫ncia de la Sala Segona del Tribunal Suprem, de 25 de juny de 2020, establix que col路locar l'adhesiu de la ITV en el parabrisa d'un cotxe que no ha superat la inspecci贸 t猫cnica peri貌dica 茅s una conducta delictiva tipificada en el Codi Penal i castigada amb la pena de multa de tres a sis mesos.

📸 L'actualitat valenciana en im脿tgens! Seguix-nos en Instagram

🌞Vols saber l'oratge que far脿? Seguix-nos en Instagram


Comentaris

envia el comentari