Detenen a un extreballador per manipular fins a 82 comptes bancaris de la Federació Valenciana de Futbol

L'home està acusat dels delictes de danys en el sistema informàtic i base de dades, estafa i usurpació de l'estat civil
L'home, de 41 anys, mentres és detingut per la Policia Nacional de València | Policia Nacional de València

 

Agents de la Policia Nacional han detingut este divendres en València a un home de 41 anys, d'origen espanyol, com a presumpte autor d'un delicte de danys en el sistema informàtic i base de dades de la Federació de Futbol de la Comunitat Valenciana i pels delictes d'estafa i usurpació de l'estat civil.

El sospitós havia estat treballant en esta federació deportiva i, després de ser destituït, s'hauria aprofitat dels coneixements que va adquirir en eixe treball per a sostraure dades d'identitat i bancaris dels àrbitres federats i, posteriorment, cometre estafes en diferents comerços.

  

Les investigacions es van iniciar després de la recepció d'algunes denúncies de particulars que posaven en coneixement de la Policia Nacional la contractació de targetes bancàries al seu nom, així com càrrecs fraudulents en els seus comptes sense el seu consentiment.

82 comptes bancaris manipulats

Els agents van comprovar que, en els fets denunciats, el modus operandi era el mateix i van poder saber que totes les víctimes tenien algun vincle amb la Federació de Futbol de la Comunitat Valenciana. D'altra banda, la Federació denunciava la manipulació de 82 dels comptes bancaris en què els àrbitres cobraven els seus honoraris.

En el transcurs de les investigacions, els policies, a través dels accessos a les bases de dades i compres realitzades, van conéixer, només un mes després de produir-se els fets, que el sospitós podria ser un antic empleat de la Federació amb coneixement del sistema informàtic. Amb açò, després de cessar en el seu lloc de treball, el presumpte delinqüent va aprofitar per a modificar dades de comptes bancaris, a més de capturar dades d'identitat i bancaris dels afectats, per a obtindre material electrònic que posteriorment vendria fora de l'àmbit legal.

El detingut, amb un antecedent policial, ha sigut posat en llibertat després de ser escoltat en declaració, advertint-li de la seua obligació de comparéixer davant l'autoritat judicial quan siga requerit.

  

També pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"🔴🌊 ACCIDENT MARÍTIM: Se'ls trenca el motor i s'estampen contra les roques en Xàbia" "🔴🚗 ROBATORI ALCOI: Li enganya per a què el porte a casa i li furta 200€"