Detinguts dos homes per furtar i vendre per internet 315 peces arqueològiques de gran valor històric a Alacant

Dos homes han sigut detinguts per furtar i vendre estes peces per internet
La Guàrdia Civil ha recuperat 315 peces arqueològiques de gran valor | Guàrdia Civil

 

La Guàrdia Civil d'Alacant ha recuperat 315 peces arqueològiques de gran valor pertanyents a jaciments d'Alacant, Múrcia, Albacete i Granada i ha detingut a dos persones que ara estan sent investigats. Els dos homes de 47 i 65 anys, veïns d'Elx i Crevillent respectivament com a presumptes autors dels delictes de contraban, estafa, furt, apropiació indeguda i contra el patrimoni històric, ja que suposadament comercialitzaven estes importants peces en internet. Dites peces segons ha informat l'institut armat posseïxen un incalculable valor patrimonial.

La Guàrdia Civil ha recuperat 315 peces arqueològiques de gran valor | Guàrdia Civil

 

La investigació es va iniciar en tindre coneixement de l'existència d'una persona que oferia, a través de la xarxa, peces d'incalculable valor històric. Els agents del Seprona de la Guàrdia Civil ràpidament van iniciar esta recerca per a poder esclarir la veracitat d'estos fets i la possible autenticitat de les peces que s'oferien. L'operació va ser anomenada 'Herna' nom de la protohistòrica ciutat que va donar lloc al jaciment arqueològic 'Penya Negra'. Este jaciment, datat dels segles IX a XV a.C és característic per les importants civilitzacions que s'hi van assentar. De fet moltes de les peces que han sigut intervingudes provenen d'este lloc.
 

A través d'un minuciosa anàlisi en pàgines web els Serveis Territorials de la Conselleria de Cultura de la Generalitat en Alacant van fer una valoració prèvia de les peces posades a la venda que anaven localitzant en les diferents pàgines web. Des de la Conselleria es va informar de clars indicis de vulneració de la legislació patrimonial per la qual cosa el Seprona va realitzar un seguiment de l'activitat d'espoli en jaciments, centrant la seua atenció en les persones investigades, fins que finalment van donar amb els dos sospitosos d'Elx i Crevillent i en conseqüència van recuperar les 315 peces arqueològiques.

Entre les peces recuperades es troben una medalla de bronze de Gordiano II, Emperador de Roma, oferida en internet per un preu de venda de 18.000 euros, una moneda de Tito Flavio Vespasiano, oferida per 1.800 euros i un amulet egipci per 2.500 euros.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Un cotxe s'accidenta a l'eixir de la via a Castelló" "Desmantellat un punt de tràfic i venda de drogues a València"